dutch versionchinese version

column

Gepubliceerd op May 16, 2017 door: Asian News

Migratiemogelijkheden voor EU langdurige ingezetene

Als u van een ander EU land een permanente verblijfsvergunning heeft gekregen, dan is het voor u mogelijk om naar Nederland te komen om te wonen en te werken. Hieronder zal uitgelegd worden hoe dit kan.

EU permanente verblijfstatus
Om naar Nederland te komen, is het van belang dat u een permanente EU verblijfsvergunning van een ander EU land heeft en daarbij de status van ‘Langdurig ingezetene EU’ heeft gekregen. In de tabel hieronder staat aangegeven hoe deze verblijfsvergunning in de andere EU landen wordt genoemd. U kunt zelf het pasje van uw verblijfsvergunning controleren om te zien of u hieraan voldoet. Als u het niet zeker weet, wordt het aangeraden om het aan een deskundige te vragen.

Naar Nederland komen om te rentenieren
De langdurig ingezeten kan allereerst een verblijfsvergunning in Nederland aanvragen als rentenier. Hiervoor is vereist dat men een zodanig groot vermogen heeft, dat de (fiscale) rente daarop alleen al voldoende is om in Nederland in de kosten van het bestaan te voorzien. Deze mogelijkheid staat daarom alleen open voor vermogenden. Om zonder gezinsleden naar Nederland te komen, volstaat een fiscaal vermogen van ca. € 350.000,- of meer. Indien ook gezinsleden willen meereizen, dan dient het fiscale vermogen van de langdurig ingezetene ca. € 500.000,- te bedragen.

Naar Nederland komen voor een onderneming
Naast het rentenieren is er nog een andere mogelijkheid namelijk ondernemen. Als u de status van ‘Langdurige ingezetene EU’ heeft, kunt u naar Nederland komen om arbeid als zelfstandige te verrichten. U hoeft niet hoog opgeleid te zijn en de onderneming hoeft geen onderneming te zijn in de hightech industrie. Echter is het de laatste jaren wel zo dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) strengere eisen stelt voor de aanvraag. Een voorbeeld hiervan, is dat de aandelenprijs marktconform dient te zijn. Een ander voorbeeld is als u van plan bent om met andere mensen een vennootschap onder firma (“VOF”) op te zetten of u wilt deelnemen aan een bestaande VOF, u moet bewijzen dat uw investering in de Vof, zakelijk is. U dient te bewijzen dat uw investering conform de marktwaarde is. Verder dient u ook gegevens te overleggen van uw relevante werk- en ondernemingservaring.

Naar Nederland komen om te werken
De derde mogelijkheid om naar Nederland te komen, is om te werken in Nederland. Hierbij is het van belang dat uw werkgever in het eerste jaar, u moet helpen met de aanvraag van uw werkvergunning (tewerkstellingsvergunning) of een vergunning als kennismigrant.
Op grond van de EU richtlijn, kunt u na een jaar in Nederland te hebben gewerkt, in aanmerking komen voor vrije toegang tot de arbeidsmarkt.

Mynta Law, heeft recentelijk diverse cliënten geholpen om vanuit Spanje en Italië naar Nederland te komen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen: Mynta Law te Den Haag,   +31 (0) 70 205 1160 of info@mynta.nl.

 

 

 

print
comments powered by Disqus