dutch versionchinese version

column

Gepubliceerd op January 11, 2019 door: Asian News

Hong Kong en Nederland bieden jongeren een bijzondere mogelijkheid

Nederland is samen met Hong Kong een internationaal uitwisselingsprogramma gestart waarin Nederlandse en Hongkongse jongeren tussen de 18 en 30 jaar elkaars landen kunnen bezoeken en kennis kunnen maken met de samenleving en cultuur. Dit programma is gestart op 1 januari 2019 en duurt in totaal twee jaar. Per jaar mogen maximaal 100 Hongkongse jongeren naar Nederland komen.

Het zogenaamde ‘Working Holiday Program’ biedt jongeren uit Hongkong de mogelijkheid om naar Nederland te komen en hier voor een korte periode een werkvakantie te houden. Jongeren moeten gedurende hun verblijf zelf kunnen voorzien in hun levensbehoefte, daarom wordt hun de gelegenheid geboden om te kunnen werken. Aan het werken zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo mag de jongere maximaal 12 weken bij dezelfde werkgever aan de slag. Daarna mag de jongere blijven werken, maar wel bij een nieuwe werkgever voor wederom maximaal 12 weken. De werkgever hoeft niet in het bezit te zijn van een tewerkstellingsvergunning. Een ander voordeel van het uitwisselingsprogramma is dat de jongere, naast het werken, een korte studie of een cursus mag volgen, maar dit is niet verplicht.

Het doel van het uitwisselingsprogramma is een culturele kennismaking met Nederland, daarom mag er alleen af en toe worden gewerkt en mag er alleen een korte studie of cursus worden gevolgd. Daarnaast wordt de verblijfsvergunning per jongere eenmalig verstrekt voor een periode van maximaal 1 jaar.

Voor (bachelor of master) afgestudeerden aan Hongkongse universiteiten geldt dat zij ook in aanmerking komen voor deze verblijfsvergunning. Op deze manier kan je een jaar lang in Nederland verblijven en beoordelen of Nederland wellicht het land is waar je je carrière wenst te starten. Ook kan je na het verloop van het Working Holiday Program andere verblijfsmogelijkheden verkennen.

Als u vragen heeft over dit thema, belt u dan met ons kantoor Mynta Law in Den Haag: +31 (0) 70 205 11 60, of voeg WeChat NL0702051162 toe. Ook bent u van harte welkom om te kijken op onze openbare WeChat-account.

 

 

print
comments powered by Disqus