Verjaardag reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Op donderdag 8 augustus vieren reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen hun 6e verjaardag in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Xing Ya is jarig op 5 augustus en Wu Wen op 11 augustus. Het feestje wordt gevierd met een prachtige traktatie voor beide reuzenpanda’s.

Al snel is besloten om de verjaardagen van de reuzenpanda’s samen op de 8ste dag van de 8ste maand te vieren. Het getal 8 is in de Chinese cultuur namelijk een geluksgetal. En een beetje geluk is nodig om de wens voor een reuzenpanda jong uit te laten komen. De reuzenpanda’s worden steeds volwassener waardoor de kans op een paring in hun 7e levensjaar weer wat groter wordt.

Kinderen kunnen deze dag in het park pandamaskers maken, een gelukswens doen bij de wensboom en meedoen aan de avontuurlijke Pandasia speurtocht.

Reuzenpanda’s iedere dag online volgen
Wie meer panda-avonturen wil beleven, kan Xing Ya en Wu Wen dagelijks live via haarscherpe beelden volgen. Diverse camera’s zijn zo gepositioneerd dat er bijna altijd een panda te zien is in de binnen- of buitenverblijven. Ga naar www.ouwehand.nl/pandacam en ontdek hoe een dag van een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark eruitziet.

 

Bron: Ouwehands Dierenpark Rhenen