dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op March 22, 2012 door: Asian News

West-Kruiskade voor het eerst opgenomen in de Museumnacht

De elfde editie van de Rotterdamse Museumnacht was een groot succes. Met maar liefst 15.000 bezoekers was dit bijzondere evenement bijna uitverkocht! Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Museumnacht was het Chinese kunstenaarscollectief Studio Zi opgenomen in de route. Kunstminnende bezoekers wisten hierdoor de weg te vinden naar de West-Kruiskade.

Het thema, Smaak, werd door Studio Zi vertaald in de vergeten herinneringen uit je jeugd. Door middel van een grote wand kon je vergeten snoepjes zoals het roze schuimblok of chicklets bekijken, opeten en je herinnering hieraan noteren en terughangen op de wand. De zoektocht naar je verloren herinnering eindigde bij de nieuwe pop-up store TEA@CHOC op het Tiendplein. Met een bijzondere theeceremonie en het proeven van allerlei lekkere hapjes van en met chocola werd het bezoek aan de West-Kruiskade afgesloten.

kruiskade Studio Zi witte with

Of niet? Danceworks Rotterdam verzorgde dance performances met de “Skipping Dance” waardoor zowel cultuurliefhebbers maar ook argeloze avondbezoekers bleven staan om te genieten van deze guerrilla actie! Na afloop werden bezoekers uitgenodigd om een bijna voyeuristische 1-op-1 dansperformance te ondergaan waarbij de danser een geheim deelt met de bezoeker. Via speciale tuk-tuks werden bezoekers van de Witte-de-With straat tijdelijk ‘ontvoerd’ naar de West-Kruiskade om deze beleving te ondergaan.

 

print
comments powered by Disqus

Gerelateerde berichten

Museumnacht Studio Zi Rotterdam Museum

Nieuwe Maan uitgereikt aan Museum Rotterdam en Studio Zi

Donderdag 12 april 2012 zijn in het NedeDonderdag 12 april 2012 zijn in het Nede

Lees meer »