Xiaomi introduceert nieuwste smartphones en slimme hardware in Benelux

Gisteren presenteerde Xiaomi een breed scala aan producten tijdens de eerste officiële launch in de Benelux. Van smartphones en smartwatches tot slimme nachtlampjes, scooters en laptops. De focus lag op de nieuwste Mi 9, de Redmi Note 7 en de wearable Mi Band 3.
 
De aankondiging onderstreept de prioriteit die het technologiebedrijf geeft aan West-Europa binnen het wereldwijde uitbreidingstraject. Met behulp van het distributiepartnerschap met Tekpoint biedt Xiaomi in de Benelux zo veel mogelijk Mi-fans en -gebruikers toegang tot zijn innovatieve producten.
 
“We zijn trots dat we de Benelux-markt kennis kunnen laten maken met drie van onze meest kenmerkende producten. West-Europa heeft de hoogste prioriteit in ons uitbreidingsplan. We bieden een breed scala aan innovatieve producten uit verschillende productlijnen voor een eerlijke en toegankelijke prijs. Dit onderstreept onze filosofie om iedereen van een beter leven te laten profiteren met behulp van innovatieve technologieën”, aldus Ou Wen, Head of Western Europe, Xiaomi.
 
Mi 9
Mi 9, het nieuwste vlaggenschip, is voorzien van een AI triple-camera, een 20W draadloze oplaadmogelijkheid en uitstekende prestaties dankzij het Qualcomm® SnapdragonTM 855 Mobile Platform, inclusief 4th Generation Qualcomm® Artificial Intelligence (AI) Engine. De smartphone is verkrijgbaar vanaf 449 euro.
 Klik hier voor meer foto’s van de Mi9
 
AI triple-camera
Mi 9 is het eerste Xiaomi-vlaggenschip met een AI triple-camera, waarbij de hoofdcamera gebruik maakt van de nieuwste 48-megapixel Sony IMX586 1/2”-sensor. Gebruikers kunnen hiermee 48-megapixel high-resfoto’s te maken en nog scherpere foto’s nemen bij weinig licht. De Mi 9 combineert namelijk vier pixels in één, wat resulteert in zeer gevoelige 1,6μm-grote pixels. DxOMark waardeerde de Mi 9 met een score van 107 – de op een na hoogste score van alle geteste smartphones – dankzij de combinatie van de hoofdcamera, de 16-megapixel ultra groothoekcamera en een 12-megapixel camera.
 
Verzorgd tot in de puntjes
Mi 9 heeft een mooi afgeronde achterkant, waardoor het toestel comfortabel in de hand ligt. Dankzij een geavanceerd kleurproces dat is toegepast op de achterkant van het toestel, kleurt de Mi 9 telkens anders.
 

Mi 9

Aan de voorkant heeft Mi 9 een 6,39-inch 19.5:9 Samsung AMOLED Dot Drop-display. De telefoon beschikt over een nieuwe en verbeterde vingerafdruksensor op het scherm, waarmee je het toestel tot 25 procent sneller ontgrendelt dan de vorige generatie.
 
Wereldprimeur: 20W draadloos opladen, met TÜV-certificering voor veilig en snel laden
Van binnen beschikt Mi 9 over een grote 3300mAh-batterij, met zowel een bekabelde als draadloze snellaadoplossing. Deze oplossing is door het Duitse instituut TÜV Rheinland gecertificeerd voor veilig en snel laden.
In combinatie met de nieuwe 20W-versie van de Mi Wireless Charging Pad, kan de Mi 9 volledig opladen in slechts 90 minuten, net zo snel als sommige kabeloplossingen.
De 27W kabeloplaadfunctie ondersteunt de Qualcomm® Quick ChargeTM 4+-standaard. Hierdoor is Mi 9 in staat om binnen 15 minuten tot 50 procent op te laden.
 
Mi 9 is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Benelux. De 6GB+64GB-versie is verkrijgbaar voor 449 euro, de 6GB+128GB kost 499 euro. Het toestel is beschikbaar in de kleuren Piano Black, Ocean Blue en Lavender Violet.
 
Redmi Note 7
De nieuwste smartphone uit de razend populaire Redmi Note-serie biedt het vertrouwde grote scherm en een uitstekende batterijduur. Het toestel tilt smartphonefotografie – in deze prijsklasse – naar een hoger niveau. Redmi Note 7 is vanaf vandaag beschikbaar vanaf 199 euro.
 
Verbluffend nieuw ontwerp
Redmi Note 7 beleeft de grootste ontwerpverandering in de serie, dankzij de nieuwe premiumstijl. Zowel de voor- als achterkant is bedekt met Corning® Gorilla® Glass 5. Het prachtige 19.5:9 Dot Drop-display meet diagonaal 6,3 inch en heeft een FHD+-resolutie van 2380 x 1080. De hoge pixeldichtheid en waarheidsgetrouwe kleuren van het Redmi Note 7-scherm (84 procent NTSC-kleursysteem) bieden een van de beste visuele ervaringen in zijn klasse.
 

Redmi Note 7

Toonaangevende camera voor geweldige foto’s, zelfs bij weinig licht
De achterkant van de Redmi Note 7 is voorzien van de Samsung ISOCELL Bright GM1 backside illuminated CMOS-sensor met 48 miljoen fysieke pixels. Bij het nemen van foto’s maakt de sensor gebruik van Samsung’s Tetracell-technologie die vier pixels combineert tot één grote 1,6μm-pixel. Dit zorgt voor een hogere lichtgevoeligheid en maakt het 12MP-beeld veel helderder, zelfs bij weinig licht.
Bovendien koppelt Xiaomi de camera’s van Redmi Note 7 aan de nieuwste AI-functies, waaronder de nachtmodus-fotografiefunctie – geïntroduceerd samen met Xiaomi’s Mi MIX 3 – en AI-scènedetectie, AI-beautify en AI-portretten waarmee gebruikers eenvoudig schitterende foto’s maken.
 
IJzersterke prestaties en batterijduur
Redmi Note 7 draait op Snapdragon™ 660 Mobile Platform en Qualcomm AI engine, met een maximale snelheid van 2,2 GHz. Dit ondersteunt ongeëvenaarde topprestaties tijdens het gamen en verwerken van data.
 
Redmi Note 7 zet de traditie van uitstekende batterijduur voort met zijn grote 4000mAh-batterij. Deze batterij gaat voor de meeste gebruikers bijna een dag mee. Opladen gaat via de USB Type C-poort en dankzij de ondersteuning van Quick Charge™ 4 zijn de laadtijden korter. Redmi Note 7 bevat ook een IR-blaster waarmee je tal van huishoudelijke apparaten – zoals televisies of airconditioners – bedient. Bovendien wordt het toestel geleverd met Smart PA-audio voor krachtig en beter geluid.
 
Gebouwd voor de toekomst
Redmi Note 7 is gebouwd met het oog op betrouwbaarheid en duurzaamheid, zodat gebruikers zonder problemen langere tijd van het toestel genieten. Het beschikt over Corning® Gorilla® Glass 5 aan de voor- en achterkant, waardoor het toestel minder gevoelig is voor spatwaterschade. Ook de hoeken van de behuizing zijn versterkt, voor nog meer duurzaamheid. Bovendien zijn de knoppen en poorten waterdicht verzegeld om de impact van waterschade die kan optreden bij dagelijks gebruik te verminderen.
 
Prijs en verkrijgbaarheid
Redmi Note 7 is beschikbaar in de kleuren Space Black, Neptune Blue en Nebula Red. De prijs in de Benelux ligt op 199 euro voor de 3GB+32GB-versie en 229 euro voor de 4GB+64GB-versie.  
 
Mi Band 3
Xiaomi brengt ook de nieuwste editie van zijn razend populaire wearable op de markt: Mi Band 3. Deze zit boordevol spannende features, waaronder een groot OLED-touchscreen, een gestroomlijnd en minimalistisch unibody-ontwerp, eenvoudige navigatie, verbeterde alerts en een waterbestendigheid tot vijftig meter.

Mi Band 3 is vanaf 29,90 euro beschikbaar in Nederland, België en Luxemburg.

Kijk voor meer informatie over Xiaomi op mi.com

Mi Band 3