dutch versionchinese version

nieuws

Gepubliceerd op August 20, 2018 door: Asian News

Maaltijd per drone bezorgd in China

Chinese dronefabrikant EHang is vorige maand als eerste op commerciële schaal in China maaltijden gaan bezorgen per drone, meldt de Trouw.

Wereldwijd wordt er al veel geëxperimenteerd met pakjes- en maaltijdbezorging door middel van drones, dit omdat deze methode (nog) geen last heeft van files. Duurt een menselijke bezorger er een half uur over? Een drone kan dit in tien tot vijftien minuten: warme spare-ribs in plaats van koude.

De drones van EHang vliegen automatisch naar haar bestemming nadat een medewerker van de supermarkt de maaltijd in de tas stopt, de bon scant en op een knop drukt.

Deze dienst in Guangzhou bedient klanten die online bestellen en in het toepassingsgebied wonen. Voorlopig is het gebied waarin de service actief is bescheiden: de drones vliegen van de supermarkt naar één landingspunt, van waar klanten in vier wijken van Guangzhou worden bediend. Het laatste stuk, van landingspunt naar klant, wordt nog steeds door menselijke bezorgers afgelegd. Zo’n vaste landingspunt is noodzakelijk: in China leven de meeste mensen in appartementen, de drone kan dus niet landen in iemands tuin. En een vaste locatie betekent ook een vaste vliegroute, dit voorkomt chaos in de lucht.

print
comments powered by Disqus