dutch versionchinese version

nieuws

Gepubliceerd op June 22, 2021 door: Asian News

Inner Landscape toert na première 26 juni op Holland Festival door het land

Inner Landscape, een film van Frank Scheffer over de totstandkoming van de Chinese opera Si Fan, gaat 26 juni in première op het Holland Festival en toert vervolgens als double bill met de operafilm Si Fan door het land.

Inner Landscape is een fascinerende documentaire van Frank Scheffer, gespecialiseerd in films over de muzikale grootheden van de twintigste eeuw, over de totstandkoming van Si Fan. Deze kameropera werd in 2015 voor het Nieuw Ensemble gecomponeerd door Guo Wenjing. In Si Fan (Liefdesverlangen) combineert de Chinese componist de traditionele opera van zijn geboortestreek Sichuan met zijn eigen muziek.

“Ik denk niet na bij het componeren, maar volg mijn hart”, vertelt Guo aan Ed Spanjaard, de chef-dirigent van het Nieuw Ensemble. Spanjaard zoekt de componist in China op om zich te laten inwijden in de geheimen van de Sichuaanse opera. Ook sterzangeres Shen Tiemei komt aan het woord in deze film over de verschillen tussen Oost en West, tussen traditie en de moderne tijd. Dat de verschillen groot kunnen zijn merkt Spanjaard als hij de Nederlandse en Chinese musici gezamenlijk dirigeert.

Inner Landscape is het tweede deel van een vierluik. Het eerste deel, Gozaran – Time Passing over de Iraanse componist Nader Mashayekhi, ging in 2011 op IDFA in première.

PREMIÈRE HOLLAND FESTIVAL, LANDELIJKE TOURNEE
Inner Landscape gaat tijdens het Holland Festival in première op zaterdag 26 juni, 19.30 uur in EYE Filmmuseum bij een speciale avond rond twee films van Frank Scheffer. Naast de documentaire Inner Landscape gaat dan Scheffers’ operafilm Si Fan in wereldpremière en is er een optreden van de Chinese musicus Wu Wei, die een muzikale tijdreis maakt van de Tang dynastie (7de eeuw) tot aan eigentijdse elektronische muziek. Inner Landscape en de operafilm Si Fan zijn vervolgens als double bill te zien in diverse filmtheaters door het land.

Bekijk hier alvast de trailer Inner Landscape

 

 

print
comments powered by Disqus