dutch versionchinese version

nieuws

Gepubliceerd op April 12, 2019 door: Asian News

Goederenvervoer per spoor tussen Nederland en China biedt kansen

Op donderdag 4 april 2019 tekende een consortium van Nederlandse bedrijven een samenwerkingsverband met de Nederlandse overheid. Het doel is om goederenvervoer per spoor tussen Nederland en China te stimuleren. De samenwerking wordt vormgegeven met het Partner for International Business programma (PIB), Road2Holland.

Het PIB-cluster bestaat uit de GVT Group, Nunner Logistics, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, Samskip, TMA Logistics, Raillogix, LTE Group met als coördinator Panteia B.V.

Goedkoper en sneller
Goederenvervoer van en naar China wordt nog steeds gedomineerd door zee- en luchtvervoer. Sinds een paar jaar is het spoor echter een serieus alternatief. Het is goedkoper dan via de lucht en sneller in doorlooptijd dan via zeevracht. Meer vrachtvervoer per trein van en naar Nederland, komt ten goede aan Nederlandse bedrijven, de transportsector en regio’s.

Nederland eindpunt voor treinen uit China
Nederland is in Europa strategisch zeer goed gelegen. Het kan optimaal profiteren van de ontwikkelingen van het spoorvervoer tussen Europa en China. Nederland heeft directe en snelle verbindingen met het achterland en daarmee een bereik tot 170 miljoen consumenten in de grootste Europese markten. Dit samenwerkingsverband positioneert Nederland als het natuurlijke eindpunt voor treinen uit China.

PIB Road2Holland
Met PIB Road2Holland wil het bedrijvencluster de Nederlandse concurrentiepositie van de spoorsector in China verbeteren. De Nederlandse overheid helpt het cluster bij het realiseren van de doelen, via economische diplomatie en kennisuitwisseling. Dit helpt eventuele handelsbelemmeringen weg te nemen voor de gehele Nederlandse transportsector.

Meer informatie
Lees meer over de PIB-regeling via informatiepagina Partners for International Business.

 

Bron: RVO

 

 

print
comments powered by Disqus