Den Haag verwelkomt Chinees olie & gasbedrijf Jereh Group

Jereh Group, een internationaal, geïntegreerd olie- & gasbedrijf, actief op olie- en gasvelden wereldwijd, vestigt zich in Den Haag. Afgelopen woensdag tijdens een bezoek aan het moederbedrijf in Yantai, China tekenden wethouder Karsten Klein en CEO van Jereh Group Mr. Weijie Sun de officiële overeenkomst over de vestiging in Den Haag. De WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) en Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) adviseerden en assisteerden bij alle fases van de uitbreiding.

Het beursgenoteerde Jereh Group is gespecialiseerd in diensten en services op het gebied van Engeneering, procurement en construction (EPC), Oilfield Engineering, alsmede verduurzaming van productietechnieken. Jereh kiest voor Den Haag vanwege de uitgebreide aanwezigheid van internationale olie- en gasbedrijven, die veel kennis en expertise bieden op het gebied van exploratie en productie. Bedrijven als Shell, Aramco, Total en Q8, en internationale ingenieurs- en adviesbureaus als CB&I en Schlumberger bevinden zich in Den Haag. Dit maakt het de ideale locatie voor Jereh’s Europees hoofdkantoor.

Den Haag is zeer verheugd met komst van Jereh. Wethouder Economie Karsten Klein: “Jereh Group brengt werkgelegenheid en expertise naar onze stad, en zoekt actief de samenwerking met de spelers op het gebied van olie en gas die hier al gevestigd zijn. Dit sterke netwerk en de goede begeleiding door NFIA, WFIA en gemeente maakt Den Haag aantrekkelijk voor bedrijven als Jereh Group.”

Jereh’s kantoor in Den Haag is in eerste instantie gehuisvest in WTC Den Haag en dient als Marketing & Sales kantoor voor de Europese markt. Jereh Group is tevens van plan om R&D activiteiten op te zetten in de Haagse regio. Naar verwachting wordt dit kantoor een speerpunt in de internationale activiteiten van Jereh. De prognose is om in de komende vijf jaar uit te breiden naar 30 werknemers.

Het plan is om vanuit Den Haag nauwer samen te werken met de grote olie- en gasbedrijven om groei te bevorderen, invloed uit te oefenen en in de toekomst marktaandeel te veroveren”, aldus Weijie Sun, CEO van Jereh Group. “Er is een aantal succesvolle bezoeken gebracht aan de Jereh Group en we zijn erg verheugd dat we het bedrijf mogen verwelkomen in Den Haag. Jereh zal een belangrijke bijdrage leveren aan het versterken van de ontwikkeling van new energy in het olie- en gascluster”, zegt Marleen Zuijderhoudt, directeur WFIA.

Sinds 2010 is de Jereh group partner van Shell. In China voorzien ze Shell van verschillende technische installaties voor de exploratie van schaliegas en Coal Bed Methane (CBM).
Aanvullend is Jereh actief in het verduurzamen van de productie op olievelden, onder andere door verwerking van vloeistoffen die gebruikt worden bij het fracken van olie & gasputten.

Foto: Officieel bezoek van Den Haag aan het moederbedrijf in Yantai, China. V.l.n.r. Marleen Zuijderhoudt directeur WFIA, Wethouder Karsten Klein, Weijie Sun CEO van Jereh Group en Jeroen Nijland Commissionar NFIA.

http://en.jereh.com/
www.westholland.com
www.investinholland.com