dutch versionchinese version

nieuws

Gepubliceerd op October 17, 2018 door: Asian News

China zet deur verder open voor Nederlandse bedrijven

Het wordt makkelijker voor Nederlandse bedrijven om zaken te doen in China, meldt het FD. Dat heeft de Chinese premier Li Keqiang op maandag 15 oktober gezegd tijdens een persconferentie met minister-president Rutte.

Nederlandse bedrijven die zich in China willen vestigen, kunnen erop rekenen dat hun aanvragen zo snel mogelijk in behandeling worden genomen. De Chinese minister maakte verder ook nog bekend dat de aandelenbeperkingen voor buitenlanders worden geschrapt voor Nederlanders.

Maandagavond bezocht Li de koning Willem-Alexander en koningin Maximá. Dinsdag was hij aanwezig bij het China-Netherlands Business Forum, een bijeenkomst voor Chinese en Nederlandse ondernemers. De belangrijkste thema’s van het forum zijn duurzaamheid en innovatie.

Verwacht wordt dat er rond het bezoek van premier Li aan Nederland voor miljarden euro’s aan contracten worden ondertekend tussen Chinese en Nederlandse bedrijven.

Asia Europe Meeting

In het kielzog van Li zijn vertegenwoordigers van ruim 150 Chinese bedrijven uit verschillende sectoren naar Europa gereisd. Het voor het eerst in veertien jaar dat een Chinese premier een bezoek aan Nederland brengt.

Li reist dinsdag door naar Brussel. Daar vindt donderdag en vrijdag de Asia Europe Meeting plaats onder leiding van EU-president Donald Tusk. Staatshoofden en regeringsleiders van 51 Europese en Aziatische landen zullen daarbij aanwezig zijn. Het is de twaalfde keer dat zo’n ontmoeting tussen Europese en Aziatische kopstukken wordt gehouden.

Foto: gov.cn

print
comments powered by Disqus