dutch versionchinese version

nieuws

Gepubliceerd op June 15, 2017 door: Asian News

3e Investerings- en Handelsbeurs China-MOE succesvol afgesloten

De 3e Investerings- en Handelsbeurs China-MOE (hierna “de beurs”) is afgerond in Ningbo, in de provincie Zhejiang van China. De stad sloot diverse overeenkomsten en deals af met landen uit Midden- en Oost-Europa (MOE) voor handel, investering en culturele uitwisseling waarmee de status van de stad als belangrijk centrum binnen het Chinese Belt and Road Initiative (BRI) is versterkt. De gesloten deals tussen Ningbo en de aanwezige landen had een totale waarde van USD 65 miljoen.

Er waren 500 exposanten en 300 bedrijven uit de 16 MOE-landen aanwezig tijdens de beurs. Maar liefst 1200 professionele inkopers uit zes landen en regio’s alsook 30.000 bezoekers bezochten de beurs. Er werden door de gehele sector deals beklonken tijdens de beurs, waaronder deals ter waarde van USD 35 miljoen dit jaar. De internationale e-commercebeurs waar 65 exposanten uit MOE-landen aan deelnamen, leverde handelsdeals op met een waarde van USD 29,6 miljoen.

De vijfdaagse beurs bood bedrijven uit 16 MOE-landen een platform om hun producten te presenteren en meer te leren over de Chinese markt. “Het succes van dit evenement toont aan dat de markten van Ningbo en de MOE-landen goed bij elkaar passen. MOE-landen hebben een grote MKB-sector en dat geldt ook voor Ningbo en de rest van de provincie Zhejiang. We hebben vergelijkbare achtergronden en gemeenschappelijke vraagstukken en dat is waarom dit goed werkt”, aldus Danhua Yu, directeur van de beurscommissie.

Sterica Fudulea, staatssecretaris van het Roemeense ministerie van handel en ondernemerschap, bezocht Ningbo voor de derde keer om het evenement bij te wonen en was elke keer weer onder de indruk van de groei van de stad. “Ningbo fungeert nu als cruciaal platform voor handelsrelaties tussen MOE-landen, China en de rest van de wereld. Dat is een fantastische prestatie.”

 

Over de Investerings- en Handelsbeurs China-MOE
De Investerings- en Handelsbeurs China-MOE (Midden- en Oost-Europese landen) is een groot project dat is uiteengezet in de Belgrado-richtlijnen, Suzhou-richtlijnen en Riga-richtlijnen voor samenwerking tussen China en MOE-landen. Het is tevens de eerste beurs die is gericht op handel en investering tussen China en MOE-landen.

 

 

print
comments powered by Disqus