dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op November 9, 2017 door: Asian News

Gouden Boekje ‘Xing Ya en Wu Wen gaan logeren’ voorgelezen

Afgelopen week heeft Diewertje Blok in Ouwehands Dierenpark, onder belangstelling van vele ouders en kinderen, voorgelezen uit het unieke Gouden Boekje ‘Xing Ya en Wu Wen gaan logeren’.  Elke uitgave van deze welbekende verzamelboeken heeft een bijzondere aanleiding of een bijzonder verhaal. Het Gouden Boekje ‘Xing Ya en Wu Wen gaan logeren’ is natuurlijk geïnspireerd op de komst van de twee reuzenpanda’s dit jaar. 

Diewertje Blok sprak ook met Jet Bakels, de schrijfster, over de totstandkoming van het boek en vertelde José Kok, biologe bij Ouwehands Dierenpark, meer over de reuzenpanda. Na afloop was er aansluitend een voedertijd bij de reuzenpanda’s onder begeleiding van avonturier Bamboo Bill én was er gelegenheid om je eigen Gouden Boekje te laten signeren door Jet Bakels.

Het verhaal
In dit vrolijke kinderverhaal wordt het verlegen pandabeertje Xing Ya uitgenodigd door de Koning om naar Nederland te komen. Hij wil graag zijn buurmeisje Wu Wen meenemen, maar zij is bang voor het onbekende land. Met liefdevolle gedichtjes weet hij Wu Wen over te halen. Ze nemen afscheid en vertrekken met een speciaal pandavliegtuig. Maar hoe worden ze ontvangen? Is er wel bamboe om te eten en zijn de andere dieren wel aardig? En wat vinden ze zelf van die rare Nederlandse koeien en de zwijgzame meneer tijger?

Over de makers
Auteur Jet Bakels is antropoloog en tentoonstellingsmaker, onderzoeker en publicist. Ze schreef meerdere kinderboeken over dieren. Illustrator Thé Tjong-King heeft al drie Gouden Penselen op zak. Hij begon als tekenaar bij de Toonder Studio’s en maakte illustraties voor boeken van o.a. Guus Kuijer, Els Pelgrom en Dolf Verroen. Voor dit Gouden Boekje maakte hij de prachtige tekeningen.

Wil je het  Gouden Boekje ‘Xing Ya en Wu Wen gaan logeren’ graag bestellen? Dat kan via de webshop van Ouwehands Dierenpark.

 

Bron: Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

 

print
comments powered by Disqus