dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op April 18, 2017 door: Asian News

Unieke anime te zien in tentoonstelling COOL JAPAN

Vanaf 14 april toont Museum Volkenkunde fragmenten uit de mooiste Japanse tekenfilms van de afgelopen 25 jaar.

In de nieuwe tentoonstelling COOL JAPAN komen uiteraard klassiekers als Akira en Ghost in the Shell voorbij. Daarnaast ook films van animatoren die in Japan worden vereerd als grootmeesters maar in het Westen nog weinig bekendheid genieten. Zoals Hideaki Anno, wiens trippy mecha-serie Evangelion een grote schare fans heeft. En Mamoru Hosada, die regelmatig ‘de nieuwe Miyazaki’ wordt genoemd; zijn films (Boy and the Beast, Summer Wars) vormen een prachtige combinatie van emotie en fantasy.

The Boy and the Beast © 2015 THE BOY AND THE BEAST FILM PARTNERS; Directed by Mamoru Hosoda

Verder zijn er in de tentoonstelling originele animatie cels te zien van onder meer de Studio Ghibli klassieker Princess Mononoke en Sailor Moon. Laatstgenoemde serie zorgde in de jaren negentig voor een doorbraak van manga en anime in het Westen.

Summer Wars © 2009 SUMMERWARS FILM PARTNERS; Directed by Mamoru Hosoda

COOL JAPAN – Wereldwijde fascinatie in beeld
Pokémon, Hello Kitty, robots en samoerai: het zijn wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur. Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en is tegelijk hip and happening. Museum Volkenkunde opent de deuren voor de grote tentoonstelling COOL JAPAN – Wereldwijde fascinatie in beeld. COOL JAPAN brengt alles bij elkaar: van Hokusai tot Final Fantasy en van herkenbare Japanse horror tot cute fashion uit de straten van Tokyo. Aan de hand van historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie van het museum zie je dat de iconen van nu een lange geschiedenis hebben. 

De tentoonstelling COOL JAPAN is van 14 april t/m 17 september 2017 te zien in Museum Volkenkunde te Leiden.

 

Bron: Museum Volkenkunde

 

 

Bewaren

print
comments powered by Disqus