dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op September 13, 2017 door: Asian News

Recept: Stoofkip in Sichuansaus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: circa 25 minuten

Ingrediënten
1 zak Lao Pai soepbasis voor Hot Pot Spicy*
300g kippendijen
5 grote aardappelen
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
4 plakken gember*
3 teentjes knoflook*
2 lente-uien*
1 tl Sichuan pepers*
2 hele steranijs*
1 fles Tsingtao bier*

Zo maak je het
Was de kippendijen, dep ze droog en snijd de kip in reepjes.
Snijd de aardappelen en de paprika in kleine blokken.
Snijd de lente-uien grof.
Snijd de gember in plakjes en vervolgens in reepjes.
Verwarm olie in een pan. Voeg de gember, de knoflook, de Sichuan pepers en de steranijs toe.
Bak het gedurende 1 minuut op. Voeg vervolgens de kip toe, roerbak de kip gedurende 2 minuten.
Doe daarna de soepbasis erbij en blijf roeren.
Voeg de aardappelen en het bier toe totdat alles net onderstaat.
Draai het vuur naar middenlaag en laat het stoven gedurende 15 min., of tot de aardappelen zacht zijn.
Voeg de paprika en de lente-uien toe en laat het zachtjes koken gedurende 10 minuten.
Serveer met pandanrijst.

Eet smakelijk!

 

*De producten zijn verkrijgbaar bij Amazing Oriental

Bezoek nu de webshop van Amazing Oriental!

 

 

 

print
comments powered by Disqus