Editie 529 zal verschijnen op: 05-06-2024
Recept: Chicken Karaage
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
• 250 gr kippendijen
• 1 tl kippenbouillonpoeder*
• 1 tl sojasaus
• 2 tl sake
• ½ el geraspte gember
• 4 el aardappelzetmeel
• snufje zout
• olie
Zo maak je het
Snijd de kip in blokjes van 3 bij 3 cm.
Meng de kippenbouillonpoeder, de sake, de geraspte gember en de sojasaus in een kom.
Voeg dit toe aan de stukjes kip en meng het goed doorelkaar.
Marineer de kip en laat deze gedurende 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.
Verhit de olie tot 160°C.
Doe het aardappelzetmeel in een kom.
Pak een stukje kip en druk het aan in het zetmeel totdat alles bedekt is.
Schud het overtollige zetmeel eraf.
Herhaal deze stappen voor de overige stukjes kip.
Frituur de kip gedurende 3 à 4 minuten tot alle stukjes gaar en goudbruin zijn.
*Deze producten zijn verkrijgbaar bij Amazing Oriental
Bezoek nu de webshop van Amazing Oriental!
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
comments powered by Disqus