dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op July 22, 2016 door: Asian News

Recept: Bun Cha Hanoi

 Vietnamese noedels met gegrild varkensgehakt

Ingrediënten
• 2 el suiker
• 5 el water
• 500 gram varkensgehakt
• 1 grote sjallot (fijngesneden)
• 3 el vissaus
• ¼ tl zwarte peper

Dipsaus
• 2 el vissaus
• 2 el rijstazijn
• 1 el bruine suiker
• 375 ml water
• ½ tl knoflook (fijngesneden)
• 1 Thaise rode peper (fijngesneden)
• ¼ papaya (in plakjes gesneden)
• 500 gr rijstnoedels
• ½ Romeinse sla (fijngesneden)

Garnering
• Koriander
• Thaise basilicum
• Munt

ZO MAAK JE HET:

Karamelsaus
Verwarm in een pannetje de suiker en 3 el water. Kook het op hoog vuur tot er een donkerbruine karamel is gevormd (dit duurt ongeveer 8 minuten). Haal de pan van het vuur.
Voeg de overige 2 el water erbij en meng het geheel goed door.

Hamburgers
Doe in een grote kom het gehakt, sjalotjes, vissaus, karamelsaus en zwarte peper.
Meng alles door elkaar.
Zet het vlees gedurende 1½ uur in de koelkast.

Dipsaus
Meng in een kom de vissaus, rijstazijn, bruine suiker, water, knoflook, chili en papaya. Zet opzij om de smaken goed in te laten trekken. Kook de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel de rijstnoedels af met koud water en laat het uitlekken.
Verdeel het gemarineerde gehakt in 15 – 20 porties en maak van elke portie een platte kleine hamburger.
Verhit de grillpan en bak de hamburgers aan elke zijde 4 minuten tot ze volledig gaar zijn.
Verdeel de saus in 4 kommen en plaats hierin de hamburgers.DFH
Leg de kruiden, sla en de noedels op een gezamenlijke bord. Dip de noedels in de saus en eet het samen met de hamburgers en de kruiden.

 

 

 

print
comments powered by Disqus