dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op January 8, 2020 door: Asian News

Ouwehands Dierenpark doneerde in 2019 € 1.1 miljoen aan natuurbescherming

Ouwehands Dierenpark heeft in vele opzichten een mooi jaar achter de rug.
Natuurbescherming is één van de hoofddoelstellingen van Ouwehands Dierenpark. Het afgelopen jaar heeft Ouwehands Dierenpark via haar stichting Ouwehands Zoo Foundation € 1.145.000 gedoneerd aan ruim 13 natuurbeschermingsprojecten waaronder het natuurbeschermingsproject van de reuzenpanda, de orang-oetan, de Maleise beer en de berberaap. Daarnaast is dezelfde omzet en het bezoekersaantal van 1.060.000 geëvenaard. 

 Geboortes 
Afgelopen jaar was ook een zeer vruchtbaar jaar in het dierenpark met 64 geboortes.   Met als de hoogtepunten de geboortes van een tweeling en drieling bij de nevelpanters, een orang-oetan jong, een zwavelborsttoekan en afgelopen maand de geboorte van twee ijsbeertjes. Met de komst van de nieuwe Afrikaanse olifantenbul afgelopen jaar hopen we in de toekomst ook jonge olifanten te mogen verwelkomen. 
 
Nieuwe verblijven
Vorig jaar is in oktober is het nieuwe verblijf voor de Aldabra reuzenschildpadden geopend. Bezoekers kunnen de groep van 31 dieren inclusief de twee bekendheden Sjaak en Mien van de serie “Het echte leven in de dierentuin” bewonderen in hun nieuwe tropische verblijf. Ook zijn er meerdere kleinere verblijven gebouwd of vernieuwd. Zoals een nieuwe volière voor de kroonkraanvogels, een nieuw buitenverblijf voor de doodshoofdapen zo ook voor de groep goudkopleeuwapen, een vernieuwd verblijf voor de roodbuiktamarins, nieuwe aquaria in het aquarium en het verblijf van de orang-oetans is voorzien van een bio-bodem. 
 
Het echte leven in de dierentuin
In 2019 zijn de dieren en dierverzorgers gefilmd door I Care Producties B.V. en daar is in opdracht van de NTR de 6-delige documentaire serie “Het echte leven in de dierentuin” van gemaakt. De dieren zijn de hoofdpersonen in deze serie en de bijrollen zijn weggelegd voor de verzorgers of dierentuinmedewerkers. Als kijker beleef je het echte 24-uurs gevoel in de dierentuin.
 
China Light Festival
Deze winter organiseert Ouwehands Dierenpark wederom het China Light Festival. Voor een tweede keer is het park omgetoverd tot een magisch lichtfestival. Dit jaar totaal vernieuwd en met nog meer verschillende lichtobjecten op 32 locaties aangevuld met Chinees live-entertainment en een nieuwe wintershow met Doctor Dodo. Het lichtfestival heeft al veel bezoekers getrokken en is t/m de voorjaarsvakantie elke vrijdag en zaterdag nog te bezichtigen en gedurende de voorjaarsvakantie (22 t/m 29 februari 2020) elke avond van de week.
 
Nieuw entertainment
Vorig jaar is in de zomer het nieuwe entertainmentconcept Doctor Dodo en de Knettergekke Knappe Koppen geïntroduceerd met een nieuwe zomershow, een spectaculaire wintershow en verschillende live park-acts waarbij de bezoeker op een verrassende manier meer informatie krijgt over de dieren. 
 
Vooruitblik 2020
 
Bonobo’s
In 2019 is de bouw van een nieuw bonoboverblijf gestart en deze zal in het voorjaar van 2020 geopend worden voor publiek. Met de komst van de bonobo’s draagt Ouwehands Dierenpark wederom bij aan een internationaal fokprogramma voor een bedreigde diersoort (EEP). Hiermee levert het dierenpark een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van bedreigde diersoorten. 
 
Seizoen 2
Na het succes van het eerste seizoen van ‘Het echte leven in de dierentuin’ met kijkcijfers van rond de miljoen tot 1,5 miljoen per aflevering, heeft NTR besloten een tweede seizoen op te gaan nemen. Deze is wederom in Ouwehands Dierenpark opgenomen en zal naar verwachting aan het einde van het voorjaar weer te zien zijn op de NPO.

 

Bron: Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

 

print
comments powered by Disqus