dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op January 5, 2018 door: Asian News

Nederlanders kunnen vanaf nu met een e-visum naar Vietnam

Goed nieuws voor Nederlandse reizigers naar Vietnam: houders van een Nederlands paspoort kunnen vanaf nu online een e-visum aanvragen voor Vietnam.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Vietnam heeft afgelopen maand besloten Nederland toe te voegen aan de landen waarvoor deze regeling geldt. Het e-visum voor Vietnam kan worden aangevraagd op de website van de Vietnamese immigratiedienst door het invullen van een aanvraagformulier, en het vooraf betalen van het visum (momenteel USD 25) volgens de instructies op de website. De aanvrager krijgt dan een individuele code om op de website te controleren wat de status van de aanvraag is, en voor het afdrukken van de E-visa wanneer deze is verstrekt.

De Vietnamese immigratiedienst kan een e-visum afgeven voor een verblijf van maximaal 30 dagen met een single entry (enkele binnenkomst). Voor een langer verblijf of een visum voor multiple entry (meerdere binnenkomsten) dienen de visa nog aangevraagd te worden bij de Vietnamese ambassades of consulaten. Het e-visum is geldig voor 28 internationale grensovergangen, waaronder de vliegvelden van Hanoi en Ho Chi Minh City. Bekijk op de website de lijst met de grensovergangen waar je met een e-visum Vietnam kan binnenkomen.

Let op: De Vietnamese autoriteiten zijn verantwoordelijk voor deze procedures en het uitgeven van het visum. Voor eventuele vragen kunt u daarom terecht bij de Vietnamese immigratiedienst of de Vietnamese ambassade in Nederland.

 

 

print
comments powered by Disqus