Misdaaddrama ‘Ash Is Purest White’ vanaf 28 maart in de bioscopen

Cherry Pickers brengt het aangrijpende misdaaddrama Ash Is Purest White van Jia Zhangke op 28 maart 2019 uit in de bioscopen.

Qiao is verliefd de lokale bendebaas Bin. Wanneer hij in een hinderlaag wordt gelokt, redt ze hem door een illegaal wapen af te vuren. Qiao wordt veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Wanneer ze wordt vrijgelaten, gaat ze direct weer op zoek naar Bin om hun oude leven op te pakken. De vraag is of zijzelf en het land in de tussentijd niet te veel zijn veranderd.

Zhao Tao en Liao Fan spelen de hoofdrollen in Ash Is Purest White van de Chinese regisseur Jia Zhangke (Mountains May Depart, A Touch of Sin). Een misdaaddrama dat met een aangrijpend liefdesverhaal tegelijk een verhelderend beeld weet te schetsen van de veranderingen in wereldmacht China. De internationale première was in de hoofdcompetitie van het Festival de Cannes, waar de film meedong naar de Palme d’Or. De Nederlandse première is op International Film Festival Rotterdam, waar de film is geselecteerd voor het programma Voices: Limelight.

De kritieken van de internationale pers zijn lovend: The Hollywood Reporter: “A novelistic epic of broken romance” / New York Magazine: “Continually thought-provoking”/ IndieWire: “Jia Zhanke’s latest is further proof that Zhao Tao is one of the greatest actresses in the world” / Variety: “Zhao Tao, Jia’s wife and muse, surpassess herself in a role of mesmerizing complexity”.