dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op June 29, 2016 door: Asian News

Michael Kors neemt exclusieve licentiehouder China over

Begin deze maand liet modebedrijf Michael Kors weten dat zij de overname hebben afgerond met Michael Kors (HK) Limited, de exclusieve licentiehouder van het bedrijf in China, en bepaalde andere rechtsgebieden in Azië, voor een bedrag van 500 miljoen dollar.

“We zijn erg enthousiast over de overname van onze licentiehouder in Groter China,” zegt John D. Idol, voorzitter en CEO. “Zoals u weet, hebben we de afgelopen jaren met onze licentiepartner in deze regio naarstig gewerkt om de infrastructuur op te bouwen, om de merkreputatie te vestigen, en om Michael Kors op de Chinese markt gunstig te laten ontvangen. We zijn van mening dat ons merk op dit moment een grote impuls in China geniet, en dus is dit de ideale tijd om deze regio te integreren in ons bedrijf en te profiteren van het enorme groeipotentieel in deze regio.”

De overname werd goedgekeurd op aanbeveling van een speciaal comité, samengesteld uit uitsluitend onafhankelijke bestuurders. Het modebedrijf genereerde vorig jaar een omzet van zo’n 197 miljoen dollar, en exploiteerde een netwerk van 91 winkels en zes winkels op reislocaties in heel China, Hongkong, Macau en Taiwan.

 

Bron: Nieuwsbank

 

print
comments powered by Disqus