dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op September 1, 2016 door: Asian News

Jason Bourne maakt Chinezen misselijk

Chinese Matt Damon-fans waren op z’n zachts gezegd niet geamuseerd nadat zij de vijfde film uit de Bourne-franchise ‘Jason Bourne’ hadden bezocht in de Chinese bioscopen. Bezoekers werden er namelijk onwel van.

Sinds tien jaar maken meer dan 80 procent van de bioscopen in China gebruik van 3D-projectoren. Hierbij maken ze speciale driedimensionale aanpassingen om de bezoekers de ultieme 3D-beleving te geven. Dit had echter een averechts effect bij de nieuwste actiefilm ‘Jason Bourne’. Door het snelle handgehouden camerawerk en de snelle scènes van regisseur Paul Greengrass klaagden Chinese bezoekers over duizeligheid en misselijkheid.

“Ik voelde me erg ziek tijdens de vechtscènes”, schreef iemand op sociale media. “Het leek wel of ik naar een lowbudgetfilm zat te kijken. Ik denk dat ik de film nog eens in 2D moet zien.”

Volgens de Chinese krant Global Times waren de bezoekers zelfs zo ontevreden dat zij hun geld terug eisten. Toch heeft de film tijdens de eerste drie dagen ruim 25 miljoen dollar weten op te brengen.

 

 

print
comments powered by Disqus