dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op December 15, 2017 door: Asian News

Japanse kunstenaar Ayako Rokkaku schildert live in Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal Rotterdam maakt zich klaar voor de eindsprint van 2017 met een bijzonder bezoek van de Japanse kunstenaar Ayako Rokkaku aan ’Kattenliefde’ dit weekend.

Ayako Rokkaku schildert 16 & 17 december live in de tentoonstelling
De Japanse kunstenaar Ayako Rokkaku schildert in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 december live een nieuw kattenkunstwerk in de tentoonstelling ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’. Rokkaku maakt grote wandschilderingen – live paintings – door met blote handen acrylverf direct op het doek aan te brengen. Zonder potloodlijnen, plan of compositie in haar hoofd begint ze te schilderen. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van heldere kleuren en terugkerende symbolen als katten, bloemen, boten, huisjes en de meisjes die met hun grote ogen naar het publiek loeren. Bezoekers van de Kunsthal kunnen het ontstaan van het kunstwerk ter plekke volgen.

Waan jezelf een kat
In de tentoonstelling ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’ kunnen bezoekers met (interactieve) opdrachten in de huid van hun favoriete kat kruipen. Jong en oud sluipt op handen en voeten ongezien langs struikjes en onder heggetjes door terwijl andere kattenliefhebbers paraderen op de Katwalk. Doe mee met een snelcursus ‘niksen’ en laat je stem horen bij miauw-karaoke. Geïnspireerd door de kat worden alle zintuigen in deze aaibare familietentoonstelling geprikkeld. Een echte kerstvakantie must see!

De tentoonstelling ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’ is ontwikkeld in samenwerking met Le Musée du Chat, Het KattenKabinet en Gallery Delaive.

 

 

print
comments powered by Disqus