dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op April 26, 2018 door: Asian News

Huawei en TU Delft werken samen aan ‘High Performance Computing’ en 5G-onderzoek

Huawei heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met het Institute for Computational Science and Engineering (DCSE) van de TU Delft. Binnen het partnerschap zal Huawei DCSE helpen bij de digitale transformatie door het leveren en implementeren van ICT-infrastructuur voor High Performance Computing (HPC). Daarnaast zullen de partijen samenwerken aan onderzoek naar praktische toepassingen gericht op 5G-technologie.

Als onderdeel van de samenwerking streven Huawei en de universiteit ernaar de digitale vaardigheden van de DCSE-studenten te verbeteren door middel van gezamenlijke inspanningen in onderzoeksprojecten, studiereizen en stages, waardoor de studenten de ICT-vaardigheden onder de knie krijgen via universitair onderwijs en praktische ervaring bij Huawei. Het doel is om studenten uit eerste hand ervaring uit de ICT-industrie te bieden, zodat studenten hun loopbaan beter kunnen evalueren en gemakkelijker hoogwaardige banen in de ICT-sector kunnen vinden.

TU Delft en Huawei hebben reeds samengewerkt op het gebied van geavanceerde telecommunicatietechnologieën, en via deze overeenkomst willen beide partijen ook de samenwerking in HPC en onderzoek versterken. Het partnerschap is een volgende fase en zou een eerste stap moeten zijn naar een meer structurele samenwerking tussen Huawei en de universiteit.

Steven Cai, CEO van Huawei Nederland, zegt: “In de huidige wereld waarin ICT industrieën verandert en nieuwe bedrijfsmodellen maakt, is het van cruciaal belang om een sterk ecosysteem te bouwen met partners uit alle sectoren en onderzoeksinstellingen zoals de TU Delft. Huawei is verheugd om de relatie met het DCSE van de TU Delft te verdiepen door gezamenlijk onderzoek en innovatie in HPC en 5G.”

Kees Vuik, Scientific Director van DCSE, zegt: “De combinatie van de wereldberoemde algoritmen die zijn ontwikkeld aan de TU Delft met de oplossingen van Huawei, maakt de samenwerking een uitstekende combinatie om binnen acceptabele tijd echte applicaties te simuleren. DCSE is verheugd om samen te werken met Huawei, een technologisch gedreven bedrijf met een solide aanwezigheid in de HPC-wereld.”

 

Fotobijschrift: MoU ondertekening tussen TU Delft Institute for Computational Science and Engineering (DCSE) en Huawei. Op de voorgrond van links naar rechts ziet u vanuit de beide organisaties: Berna Torun (General Manager DCSE), Hai Xiang Lin (Deputy Scientific Director DCSE) en Steven Cai (CEO Huawei Nederland).

print
comments powered by Disqus