dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op December 20, 2018 door: Asian News

Recept: Gestoomde tahoe met garnalen

Gestoomde tahoe met garnalen en glasnoedels. Op smaak gebracht met seafood sojasaus.

Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten
1 pakje soft tahoe
16 gepelde garnalen
60g glasnoedels
60g gedroogde Chinese paddenstoelen

Sausmix
3 teentjes knoflook
½ tl knoflook & kippenbouillon poeder
2 el Shaoxing kookwijn
1 el vissaus

Garnering
1 Spaanse peper
1 lente -ui
gebakken sjalotjes
koriander

Garneersaus
60 ml olie
3 el seafood sojasaus
1 tl sesamolie

Bereidingswijze
Snijd de tahoe in 16 blokjes. Ontdooi de garnalen en dep ze droog.
Week apart van elkaar de glasnoedels en de Chinese paddenstoelen. Week gedroogde Chinese paddenstoelen in warm water gedurende 2 uur en de glasnoedels tot ze zacht zijn. Giet het water van de glasnoedels af en zet 100 ml van het vocht van de Chinese paddenstoelen opzij. Snijd de paddenstoelen in plakjes.
Snijd de knoflook fijn. Mix de ingrediënten voor de sausmix in een kleine kom, doe de garnalen erbij en marineer ze gedurende 30 minuten.Meng de vermicelli en de Chinese paddenstoelen in een schaal dat in een stoompan past. Verdeel de tahoe over de vermicelli. Plaats op elk tahoe blokje 1 garnaal, giet de overgebleven sausmix en het vocht van de paddenstoelen erbij.
Stoom de tahoe in circa 15 minuten gaar.
Snijd de lente-uitjes in dunne repen, snijd de koriander grof en de rode peper in dunne ringen.

Houd een gedeelte apart voor de garnering.
Haal het bord uit de stoompan. Beleg de tahoe met de lente-uitjes, koriander en de rode pepers.
Verhit in een steelpan de olie tot het kookpunt. Haal het pannetje van het vuur en voeg de rest van de lente-uien, koriander en de rode pepers toe. Giet daarna de sojasaus bij de olie en roer.

Giet voorzichtig de hete olie over het gerecht heen en besprenkel met een beetje sesamolie.

Smakelijk eten!

 

*De producten zijn verkrijgbaar bij Amazing Oriental

Bezoek nu de webshop van Amazing Oriental!

 

 

 

 

 

 

 

print
comments powered by Disqus