dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op July 12, 2016 door: Asian News

Bonnefantenmuseum Maastricht en buitenplaats Kasteel Wijlre presenteren: Family Tree

Van 14 juli tot en met 30 oktober 2016 is in het Bonnefanten Hedge House van buitenplaats Kasteel Wijlre de tentoonstelling Family Tree te zien. De tentoonstelling is opgezet als een dialoog tussen het filosofische gedachtegoed zoals dat verbonden is met buitenplaats Kasteel Wijlre, en de denkwerelden die besloten liggen in de kunstwerken van een aantal hedendaagse Chinese kunstenaars. De tentoonstelling opent op zondag 10 juli om 15:00 uur.

Family Tree
In de aanloop naar de uitreiking van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2016, die deze keer focust op China, wordt in Family Tree een selectie getoond uit de unieke collectie hedendaagse Chinese kunst van verzamelaar Uli Sigg. Deze keuze is aangevuld met werken van Chinese kunstenaars uit verschillende openbare en particuliere collecties uit de Euregio. De tentoonstelling laat zien hoe deze werken inhoudelijk aansluiting vinden bij een aantal tijdloze levensvragen. Zo is in de fotoserie Family Tree te zien hoe het hoofd van kunstenaar Zhang Huan steeds verder wordt bedekt door Chinese kalligrafie. De tekens omschrijven volksverhalen en familierelaties van Huan, waardoor zijn identiteit letterlijk van zijn gezicht is af te lezen.

Uli Sigg collectie
Uli Sigg had als zakenman en ambassadeur van Zuid-Oost Azië een impact op de verschuiving van het economisch beleid van China na het Mao-tijdperk. Hij verzamelt al ruim 30 jaar Chinese hedendaagse kunst, hetgeen neerkomt op de historische ontwikkeling van de hedendaagse kunst in China als geheel. Inmiddels heeft hij op dit gebied ‘s werelds belangrijkste en meest samenhangende collectie bij elkaar gebracht. Het grootste deel hiervan, bestaande uit 1510 werken, is recent overgedragen aan het in 2019 te openen museum M+ in Hong Kong.

Deze tentoonstelling is een van de gezamenlijke projecten van het Bonnefantenmuseum en buitenplaats Kasteel Wijlre.
Buitenplaats Kasteel Wijlre (Bonnefanten Hedge House Foundation) is gelegen aan:
Kasteel Wijlreweg 1
6321 PP Wijlre
T: + 31 (0) 43 450 2616
E-mail: info@hedgehouse.eu
www.hedgehouse.eu

Foto: Zhang Huan, Family Tree, 2000, Het Bonnefantenmuseum

 

 

print
comments powered by Disqus