dutch versionchinese version

lifestyle

Gepubliceerd op October 15, 2013 door: Asian News

Chinese muziekshow ‘The Dragonfly Orchestra’ komt naar Nederland

In november komt de Chinese productie ‘The Dragonfly Orchestra’ voor hun buitenlandse première naar Europa en doen daarbij Nederland en België aan. Dit project is een samenwerking tussen Insect 8 Productions uit Canada en the Liuzhou Song and Dance Troupe uit Liuzhou, China.

Van Mozart tot Adele, van Vivaldi tot Gotye, The Dragonfly Orchestra weet zijn publiek te verrassen met bekende muziek in een sprankelend nieuw jasje. Het acht leden tellende Aziatische vrouwenensemble zet een grandioze muziekshow neer, die kan worden getypeerd als een mix van Yanni en Cirque du Soleil.

Klassieke strijkinstrumenten, piano en engelachtige stemmen vertolken de brede westerse muziektraditie: van klassiek tot folk, van pop tot jazz en bekende thema’s uit films, musicals en Tv-series. Onder andere songs van ABBA, filmthema’s van John Williams en werk van Andrew Lloyd Webber worden ten gehore gebracht. Ook songs van o.a. Michael Jackson en Coldplay staan op het repertoire. Verder brengen de oosterse muziekvirtuozen ook eigen originele composities.

Chinese muziekshow komt naar Nederland, theater, dans, muziek, acrobatiek, strijkinstrumenten, asiannews, asianNL, chinese krant

Chinese acrobatiek, oosterse vechtkunst en dans in een flitsende choreografie vormen de verrassende omlijsting van de muziek. De dansers en acrobaten zijn mooi in interactie met de musici, waardoor de muziek op een dramatische en creatieve manier tot leven komt. De combinatie maakt een voorstelling van het Dragonfly Orchestra tot een avontuur van muziek en beweging dat u niet mag missen. Met het gevarieerde en energieke programma wil het ensemble een brug slaan tussen oosterse en westerse muziek- en presentatiestijlen. Het tempo, de intensiteit en de diversiteit van de show houden het publiek van begin tot eind in de greep. Een unieke oosterse interpretatie van westerse muziek zoals u die nog niet eerder zag en hoorde.

Meer informatie is te vinden op www.peterboonemusicproductions.nl

Bron foto’s: archief Dragonfly Orchestra

 

print
comments powered by Disqus