Alles wat je moet weten over BB Creams

BB cream is gegarandeerd dé hit van deze zomer. De hype is overgewaaid vanuit Azië naar Europa. Het is niets nieuws, want in Azië bestond het al jaren. Maar zoals we weten is Europa altijd traag met het ontdekken van nieuwe dingen, het duurde bijvoorbeeld een paar jaar voordat Europese merken het ontdekt hadden. Dit jaar hebben steeds meer merken als Estée Lauder, Clinique, Dior, L’oreal, Garnier en Embryolisse hun eigen BB cream op de markt gebracht. Maar wat is het precies en waarom moet je het hebben?

Blemish Balm

BB staat voor ‘Blemish Balm’: een herstellend en verzorgend product voor de huid. In de jaren vijftig werd de eerste BB creams door dermatologen ontwikkeld in Duitsland en de crème werd vaak voorgeschreven aan patiënten na laserbehandelingen en operaties. De huid herstelde zeer snel na het gebruik van de BB Cream. Dit ‘wondermiddel’ werd volop gebruikt en gepromoot door Zuid-Koreaanse actrices waardoor dit product ook populair werd in andere delen van Azië zoals China en Japan. Het product werd direct een hype, een handige all-in-one crème die de huid doet stralen, wie wilt dat nou niet? Zo kwamen er steeds meer BB Creams in de Aziatische markt. Via social media bereikte de hype ook Europa en inmiddels is de BB Cream hier onder beauty-liefhebbers ook een ware hit.

All-in-one crème

BB Cream zal de huid hydrateren, egaliseren en de gezichtsteint laten stralen, rimpels minimaliseren , oneffenheden  camoufleren, kringen onder de ogen verdoezelen en de huid tegen UV-stralen beschermen. Veel Aziatische merken hebben ook zogenaamde whitening ingrediënten toegevoegd in de BB Creams. Daar zijn Europeanen natuurlijk niet zo dol op. Gelukkig hebben de cosmeticabedrijven in Europa de hype goed opgepikt en hebben zij de BB Creams aangepast aan de Europese markt.  Kijk wel even naar de teint of het wel aansluit op jouw huid. Mensen met een gevoelige huid hoeven zich geen zorgen te maken, dit product is vrijwel gemaakt voor de zeer gevoelige huid. Maar natuurlijk zijn er ook BB creams voor de droge, gecombineerde en vettige huid. Let dus wel goed op of de BB Cream wel geschikt is voor jouw huidtype.

Hoe te gebruiken?

BB Creams kan je zien als een dagcrème en foundation in één. Ze dienen te worden toegepast na het reinigen van het gezicht. Breng een kleine hoeveelheid aan op je voorhoofd en wangen en verdeel deze over het gezicht, daarna zachtjes inmasseren en deppen met de vingertoppen totdat het volledig door je huid is opgenomen. ‘s Avonds voor het slapen gaan moet je het gezicht schoonmaken met een face wash.

Waar te koop?

Populaire Aziatische BB Creams zijn: Missha Perfect Cover, Dr Jart+ Most moist en Dr jart+ Silver Label, Skin 79 Diamond en Skin food BB Cream. Deze zijn online verkrijgbaar bij o.a. Ebay.com.