dutch versionchinese version

column

Gepubliceerd op July 18, 2016 door: Asian News

In de ban van Pokémon Go… ‘Pokémon is life!’

Het spel Pokémon Go dat begin deze maand is gestart is inmiddels een uit de hand gelopen hype geworden. Televisie, radiostations en sociale media zijn overgenomen door dagelijkse berichtgeving over Pokémon Go en waarom men wel of niet blij is met dit immens populaire spel.
De eerste verkeersongelukken en berovingen van fanatieke Pokémon Go spelers zijn al een feit. Politiebureaus en ziekenhuizen waarschuwen spelers om de Pokémons niet op hun terrein te komen vangen, en de sociale media staat vol met grappen en memes. Bijna elke post die op sociale media wordt geplaatst heeft wel een referentie naar het populaire spel. Iedereen heeft het erover. Groot en klein is in de ban, en zelfs niet gamers lijken deze hype niet te kunnen weerstaan. Op straat schaamt niemand zich om tot laat nog even bij een Pokéstop of gym langs te gaan om nog wat ervaring op te doen.

Zelfs als je het spel nog niet hebt gespeeld, heb je het verhaal wel gehoord. Binnen een week na de lancering in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland stond Pokemon Go al op nummer 1 in de appstores van iOS en Android. Alleen in de VS waren er dagelijks al zo’n 20 miljoen actieve spelers. Inmiddels is Pokemon Go al vaker geïnstalleerd dan Tinder, en men verwacht dat het zeer binnenkort ook het aantal gebruikers van SnapChat voorbij zal streven. Goed nieuws dus voor de worstelende Nintendo, die met dit spel binnen twee weken zijn marktaandeel met 90% zag stijgen. Hiermee werd het bedrijf in korte tijd zo’n 10 miljard euro meer waard.

Maar wat maakt dit spel zo populair? Pokémon Go is een gratis realitygame en bijzonder omdat je daadwerkelijk de straat op moet om de Pokémons te vangen. Ze zijn via je smartphone te vinden in de fysieke wereld, en kunnen werkelijk overal zitten. Bovendien is het de eerste realitygame voor het grote publiek en precies met de juiste timing, zo vlak voor de vakantie, gelanceerd. De geliefde karakters waar iedereen groot mee is geworden brengt mooie herinneringen met zich mee. Stiekem wil elke speler wel de beste Pokémontrainer zijn, en met de sterkste Pokémons de meest complete verzameling hebben in zijn Pokédex.

Vlogger Imma Noodle heeft samen met Sander Tjon een video gemaakt over de eerste kennismaking met het spel en de hilarische video is op de Facebookpagina van ASN Online al veel bekeken. Ook het artikel op ASN-Online.nl met downloadinstructies is veel gedeeld. Het spel was tot voor kort namelijk nog niet officieel uit in Nederland, maar kon via wat trucs toch alvast geïnstalleerd worden op de smartphone.

Ook op de redactie wordt Pokémon Go fanatiek gespeeld. Er zijn zelfs app & Facebookgroepen aangemaakt om alle Pokémon Go updates te delen, en om ‘de onwetenden’ zo min mogelijk lastig te vallen. In deze groepen worden vooral veel kennis, ervaringen en hilarische screenshots gedeeld. Daarnaast wordt er ook geregeld buiten de deur afgesproken om gezamenlijk een vijandige gym over te nemen of gewoon om samen Pokémons te vangen.

Wij hebben enkele redenen opgesomd waarom je vandaag nog Pokémon Go zou moeten installeren op je smartphone:

Beginnen met Pikachu
Wij hebben de cheatcode ontdekt hoe je direct aan het begin een Pikachu kunt vangen. Bij het starten van het spel krijg je vrijwel direct de keuze uit 3 Pokémons, maar als je wegloopt en deze drie Pokémons laat gaan, dan is de kans groot dat je bij de vierde of vijfde keer dat je een start ook kunt kiezen voor een Pikachu.

Herleef je jeugd
Wie is er niet opgegroeid met Pokémon? Door dit spel herleef je de jaren ‘90 en haal je mooie herinneringen op aan vroeger. Nu kun je echt al je geliefde karakters uit Pokemon verzamelen en zelf trainen!

Wordt het populairste kind van de klas, groep, conversatie
Iedereen om je heen speelt het spel, dus nu kan eindelijk meepraten en begrijp je de grapjes op het internet.

Je gaat meer bewegen en lange wandelingen maken
Om Pokémons te vangen die je nog niet in je verzameling hebt moet je veel lopen. Daarnaast is veel lopen ook de enige manier op een Pokémon ei uit te laten komen. Deze kunnen namelijk pas uitkomen als je 2, 5 of 10 km hebt gelopen.

Je zult een stuk socialer worden
Je zult de drang krijgen om vrienden op te bellen om samen de deur uit te gaan om langs Pokéstops en gyms te gaan. Hierdoor leer je nieuwe mensen kennen die allemaal liefde hebben voor deze game. Iedereen is benaderbaar en open, en je zult de leukste verhalen met elkaar uitwisselen.

24/7 Snapchat support
Als je asnonline of immanoodle op snapchat toevoegt zullen we jou coachen om een goede Pokémon trainer te worden

Pokemon is life!
Het is een stukje nostalgie vanuit de kindertijd en de gameplay is echt fantastisch. Gotta catch ‘em all is het doel en garantie dat je veel lol gaat hebben!

 

 

print
comments powered by Disqus