dutch versionchinese version

column

Gepubliceerd op August 10, 2016 door: Asian News

Compensatie bij vertraagde of geannuleerde vlucht. Hoe werkt dit?

Op grond van Europese wetgeving moeten vliegtuigmaatschappijen vergoedingen terugbetalen aan reizigers van wie de vlucht is vertraagd. Dit geldt ook wanneer een vlucht wordt geannuleerd of wanneer het boarden wordt geweigerd tegen de wil van de reiziger. Maar hoe werkt de EU-Verordening 261/2004, die al sinds 17 februari 2005 van kracht is? Wanneer bestaat er precies recht op compensatie? Hoe groot is het bedrag? Hieronder zet Mynta Law de inhoud van de regelgeving kort onder elkaar.

Annulering
Wanneer een vlucht minder dan twee weken voor vertrek wordt geannuleerd, dan wordt de hoogte van het recht op compensatie als volgt vastgesteld:

€ 250,- voor alle vluchten tot en met 1500 km
€ 400,- voor alle vluchten tussen 1500 en 3500 km
€ 600,- voor langere vluchten

Luchtvaartmaatschappijen zullen eerst proberen een alternatieve vlucht aan te bieden. Het recht op compensatie kan vervallen, afhankelijk van het aanbod.

Vertraging
In geval van ernstige vertraging gelden de hierboven genoemde bedragen ook. Deze moeten worden betaald bij vertraging van:

3 uur voor vluchten korter dan 1.500 km.                              € 250
3 uur voor vluchten tussen de 1.500 km en 3.500 km       € 400,-
4 uur voor vluchten van 3.500 km of langer                          € 600,-

Het compensatiebedrag kan worden gehalveerd als door het aanbieden van een alternatieve vlucht de vertraging kleiner uitvalt.

Op welke vliegtuigmaatschappijen is deze regeling van toepassing?
De regeling ziet op alle vliegtuigmaatschappijen die vliegen vanuit of binnen de EU. Reist u van buiten de EU naar de EU toe, dan is de Europese verordening enkel van toepassing op vliegtuigmaatschappijen die in Europa gevestigd zijn.

Hebt u vertraging opgelopen en wilt u hiervoor een vergoeding terugkrijgen? U kunt vrijblijvend contact opnemen met Mynta Law. Wij beantwoorden uw vragen graag.

 

 

print
comments powered by Disqus