dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op December 5, 2014 door: Asian News

The Peking Acrobats gaan weer toeren door Nederland

De Chinese waaghalzen van The Peking Acrobats staan al meer dan vijfentwintig jaar aan de wereldtop met adembenemende stunts, spectaculaire menselijke piramides en ongelooflijke acrobatiek. Hun show, die excelleert in kracht, souplesse, elegantie, lenigheid en bovenal verbluffende evenwichtskunst, bracht de mannen al in het Guinness Book of Records en op het witte doek, in de Ocean-films met Brad Pitt en George Clooney.

Vanaf het eerste moment word je meegenomen in een acrobatiek spektakel van jewelste. Je valt van de ene verbazing in de andere. Je denkt ‘dit kan niet’, maar blijkbaar kan het wel. Spectaculaire mensen piramides, ongelooflijke acrobatie en evenwichtskunsten met stoelen, tafels en fietsen. De acrobaten schuwen het gevaar niet. De adem stokt bij menig toeschouwer, maar alles loopt altijd goed af.

Er zit ook een behoorlijke dosis humor in de voorstelling, met de prachtige Chinese leeuwen en uiteraard is er de clown, en de slangenmens ontbreekt ook niet. Alles wordt gedaan met de meest mogelijke professionaliteit in prachtige kleurrijke kleding. De muziek past naadloos bij de acts.

De groep bestaat al sinds de jaren zeventig en toert over de hele wereld. The Peking Acrobats zijn geroemd en zelfs het Cirque du Soleil neemt acts van hen over. Ook de filmindustrie herkent de kwaliteit van de groep. Een van de acrobaten werd tijdens de screenshots eruit gepikt en werd vervolgens een wereldster, die een hoofdrol had in Ocean’s 11, 12 en 13. Samen met legendes als George Clooney, Brat Pitt en Julia Roberts. Het geeft aan dat het niveau van de groep ongekend hoog is.

De acrobaten zullen van 6 t/m 29 december 2014 een voorstelling geven in diverse steden in Nederland, waaronder Nieuwegein, Zutphen, Rotterdam en Veldhoven. Voor meer informatie en de exacte tourdata, kijk op www.pekingacrobats.nl/

Bekijk hieronder een voorproefje van de voorstelling:

print
comments powered by Disqus