dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op June 22, 2015 door: Asian News

Schiphol toegangspoort voor stijging Chinese toeristen en bedrijven

Afgelopen weekend landde op Schiphol voor het eerst een Airbus A380 van China Southern Airlines. Dit toestel gaat vanaf nu de route tussen Amsterdam en Beijing afleggen en kan ruim 506 passagiers met zich meedragen. Het inzetten van dit grotere toestel is een van de vele manieren om de groei van het aantal Chinese toeristen te blijven doen toenemen. Nederland houdt zich namelijk paraat voor een forse groei van zowel Chinese toeristen als bedrijven die via Schiphol ons land binnenkomen.

Volgens cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) hebben er bijna 250.000 Chinezen ons land bezocht in 2014, en is er een jaarlijkse groei van rond 15%. China staat hiermee op de negende plaats op de lijst van waar de meeste toeristen vandaan komen en het NBTC voorspeld dat China in 2020 naar de zesde plek zal stijgen. Chinezen komen in ons land vooral veel geld uitgeven en dat is ook goed voor de Nederlandse economie. NBTC, de overheid en vliegmaatschappij KLM hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in deze groep en de resultaten zijn zeker zichtbaar.

Daarnaast vindt KLM het belangrijk om een luchtbrug te vormen tussen China en Europa en heeft daarvoor al sinds 2006 contact met diverse Chinese partners, waaronder China Southern Airlines, China Airlines en binnenkort ook Xiamen Airlines. Deze Chinese partners brengen passagiers van kleine luchthavens naar groteren en van daaruit kunnen ze via acht directe vluchten reizen naar Schiphol, waarna ze makkelijk de mogelijkheid hebben om via Schiphol verder te reizen naar andere Europese landen. Dit is ook van belang voor Chinese bedrijven die in zowel Nederland als Europa willen opereren. Er vestigen zich nu al steeds meer Chinese bedrijven in de Randstad en een directe vlucht van China naar Nederland kan nog meer bedrijven overhalen om voor ons land te kiezen als hun als hun toegangspoort naar Europa. Sc

print
comments powered by Disqus