dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op February 2, 2018 door: Asian News

Rotterdam Chinese New Year trapt af in De Doelen met concert Sounds of China

Van 12 t/m 18 februari staat Rotterdam in het teken van Chinees Nieuwjaar

In de week van 12 t/m 18 februari staat Rotterdam in het teken van Rotterdam Chinese New Year 2018. De hele week zijn er door de hele stad activiteiten te doen ter ere van de Chinese Nieuwjaarswisseling.
De officiële opening van het Rotterdamse Chinese New Year vindt dit jaar plaats bij de Doelen. Het bekende concert Sounds of China is terug, met zangeres Lan Lan op het podium. In de Jurriaanse zaal zal op vrijdag 16 februari een bijzonder concert plaatsvinden ter ere van RCNY 2018. 

Sounds of China
Op veler verzoek is de populaire zangeres Lan Lan weer terug, ditmaal met meer ingetogen, intiem eigen repertoire. De begeleiding neemt trombonist, arrangeur en bandleider Ilja Reijngoud voor zijn rekening. Speciaal voor deze gelegenheid leidt hij de Codarts Alumni Association.

Lan Lan heeft een prachtige stem, unieke muzikale interpretatie vaardigheden en superieur vocale controle, zodat zij door veel muziekproducenten als een zeldzaam talent wordt gezien. De stem van Lan Lan is bijzonder en vol van emotionele spanning. Hierdoor is het geen verrassing dat Lan Lan de ‘World Chinese Jeugd zangwedstrijd’ heeft gewonnen. Zij ging naar Frankrijk en de Verenigde Staten om jazz zang te studeren. Na haar terugkeer in China nam ze deel aan de grotere muziekfestivals en concerten, commerciële en liefdadigheidsoptredens in China, Hong Kong, Macau, Maleisië en Thailand. Zij heeft vier soloalbums gemaakt, waaronder ‘Conversation between vocal and piano’, dat heel geliefd is bij het publiek. Lan Lan is ook getalenteerd in Latin dance en ze maakt van pop, jazz en Latin een ingenieuze combinatie, waardoor ze bekend staat als de nieuwe ‘Blues Queen.

Tickets kosten 15 euro en zijn te koop via www.dedoelen.nl

Rotterdam Chinese New Year
De viering van het Chinees Nieuwjaar in Rotterdam heeft een nieuwe weg ingeslagen. Met vernieuwende programmering op gebied van kunst, cultuur, educatie, culinair en kids is de viering voor alle Rotterdammers. Zo zijn er lezingen op de Erasmus Universiteit, is er een culinaire tramrit onder de noemen Peking Express, is er een filmvertoning met filmfestival CinemAsia in filmtheater KINO, worden er 2 meter hoge honden door de stad verspreid om het jaar van de hond te vieren en is er op zaterdag 17 februari een evenemententerrein in Wijkpark Oude Westen. Ook is op deze dag de leeuwendans en vuurwerkoptocht. Op zondag 18 februari zullen de leeuwendansers Katendrecht bezoeken.

Het gehele programma kun je vinden op www.RCNY.nl

 
Praktische informatie:
Wat: Rotterdam Chinese New Year 2018
Wanneer: 12 t/m 18 februari 2018
Waar: Rotterdam – diverse plekken
info: www.rcny.nl

 

 

 

print
comments powered by Disqus