dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op November 20, 2017 door: Asian News

Reuzenpanda’s maken zich klaar voor het Park van Sint

Op maandag 20 november zijn de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen getrakteerd op een heerlijke Sinterklaas traktatie, bestaande uit strooigoed op een bedje van bamboe en een pandabrood in de vorm van een herkenbare speculaaspop. Dit speciale, van rijstmeel gebakken, pandabrood bestaat onder andere uit bamboe, vitamines en mineralen. De traktaties zijn aangeboden in het kader van het Park van Sint dat aankomend weekend in Ouwehands Dierenpark van start gaat.    
 
Ondanks de regen kwamen de reuzenpanda’s naar buiten om van de feestelijke versnaperingen te snoepen. Xing Ya kreeg een smaakvol pandabrood in de vorm van een mannelijke speculaaspop aangeboden en Wu Wen een fraaie vrouwelijke variant. Beide panda’s pakten de eetbare pop heel gecontroleerd met hun voorpoten vast om vervolgens rustig de tijd te nemen om deze op te peuzelen. Om de traktatie vast te houden maakten de panda’s handig gebruik van hun zesde ‘vinger’, een verlengd polsbotje dat eigenlijk een soort duim is.

Verrijking
Het aanbieden van de traktaties is een vorm van verrijking. Ouwehands Dierenpark probeert zoveel mogelijk het natuurlijk gedrag van dieren te stimuleren. Variatie aanbrengen in voedsel en de manier van aanbieden wordt veel als verrijking toegepast.

Park van Sint
Op 25 en 26 november & 2 en 3 december 2017 wordt Ouwehands Dierenpark weer omgetoverd tot het Park van Sint vol met gezellige activiteiten en shows! Ontmoet de Sint en al zijn Pieten, ga op de foto met Amerigo en doe mee aan een echte Pietentraining. Bak je eigen pepernoten in de Pepernotenfabriek, vier feest op de coole Pietenparty en vergeet niet je officiële Pietendiploma op te halen. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een gezellige Sinterklaasshow met de Band van Sint én avonturier Bamboo Bill. Het belooft weer één groot feest te worden vól met gezellige activiteiten en shows. Tijdens het Park van Sint is het dierenpark ook gewoon geopend. 

 

 

Bron: Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

 

 

print
comments powered by Disqus