dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op March 14, 2017 door: Asian News

Reuzenpanda’s arriveren op 12 april in Nederland

Woensdag 12 april landen reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen vanuit China op Nederlandse bodem. De twee reuzenpanda’s, die in oktober 2015 tijdens het staatsbezoek van ons Koningspaar door China symbolisch zijn geschonken aan Nederland, arriveren na een periode van 16 jaar van overleg en voorbereiding nu in Nederland. Na de inspectie door de Chinese autoriteiten van het reuzenpandaverblijf in januari jl. heeft Ouwehands Dierenpark vandaag groen licht gekregen om het transport in gang te zetten. KLM zal deze speciale vlucht vanuit Chengdu, China, naar Amsterdam verzorgen. De verwachte aankomsttijd in Amsterdam is 19.05 uur.

KLM
KLM Cargo is vereerd dat zij de reuzenpanda’s vanuit Chengdu naar hun nieuwe verblijf in Ouwehands Dierenpark mag vervoeren. KLM Cargo is gespecialiseerd in het diervriendelijk en verantwoord vervoeren van uiteenlopende diersoorten en heeft daar gespecialiseerde medewerkers voor in dienst met de kennis en kunde om de dieren zo goed mogelijk te begeleiden op hun reis. KLM heeft als een van de weinige luchtvaartmaatschappijen een eigen dierenhotel op Schiphol. Het is helemaal ingericht op het verzorgen van dieren voor, tijdens en na de reis. In een afgeschermde omgeving zorgen speciaal opgeleide dierenstewards dat de dieren zo comfortabel en veilig mogelijk reizen. Reuzenpanda’s vervoeren komt niet zo heel vaak voor. Toch heeft KLM Cargo al een paar keer eerder reuzenpanda’s mogen vervoeren. KLM Cargo zal deze ervaring gebruiken om Xing Ya en Wu Wen veilig naar Nederland te vliegen. De reuzenpanda’s reizen in speciaal voor hen vervaardigde verblijven.

Aankomst Schiphol 
De dieren zullen bij aankomst door KLM Cargo uit het ruim van het vliegtuig worden gehaald en vervoerd worden naar het KLM Dierenhotel. Hier worden de dieren ingeklaard en vindt er een gezondheidscheck plaats. Vervolgens ontmoeten de Nederlandse pers, Chinese en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders en genodigden voor het eerst de reuzenpanda’s.

Aankomst Rhenen
De vrachtwagen waarmee de twee reuzenpanda’s worden vervoerd, zal een speciale route afleggen door het centrum van Rhenen. Daar wacht hen een warm onthaal, vanzelfsprekend geheel in panda-stijl. Xing Ya en Wu Wen zullen vervolgens in Ouwehands Dierenpark aankomen en in quarantaine gaan. Vanaf de officiële opening, waarvan de datum nog bekend wordt gemaakt, zullen de reuzenpanda’s te zien zijn voor de bezoekers van het dierenpark.

Wu Wen

Reuzenpanda Wu Wen

Pandasia
Het verblijf van de reuzenpanda’s maakt onderdeel uit van een groter Aziatisch project ‘Pandasia’, dat onderdak zal bieden aan verschillende Aziatische diersoorten zoals kleine panda’s en muntjaks. De grootte van het gehele gebied is circa 9.000 m², waarvan 3.400 m² is gereserveerd voor het reuzenpandaverblijf. Het verblijf bestaat uit twee delen, een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje, meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag, een veterinaire en een verzorgersruimte. Daarnaast maken een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een Pandashop het project compleet.

Natuurbescherming reuzenpanda
De reuzenpanda is een bedreigde diersoort en komt alleen in China in het wild voor. De laatste telling heeft aangetoond dat er nog ongeveer 1.850 reuzenpanda’s in het wild leven. Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst met de Chinese Wildlife Conservation Association committeert Ouwehands Dierenpark zich aan een uitgebreid natuurbeschermingsproject met als doel het beschermen van de reuzenpanda in het wild. Naast de komst van de reuzenpanda’s naar Rhenen zal er door Ouwehands Dierenpark jaarlijks een grote financiële bijdrage worden gedaan om de natuurbeschermingsactiviteiten in China te ondersteunen.

Online reserveren verplicht!
Om ervoor te zorgen dat een bezoek aan Ouwehands Dierenpark én de reuzenpanda’s een geweldige beleving is, is het vanaf de officiële opening alléén mogelijk om online tickets te kopen voor het dierenpark.

 


klm
KLM Cargo is de vrachtdivisie van KLM en is, naast het vervoer van reguliere vracht, gespecialiseerd in het vervoer van bijzondere lading. Van exclusieve schilderijen en sportauto’s tot wedstrijdpaarden, vee, levende insecten, huisdieren, siervissen en nu de twee reuzenpanda’s panda’s Xing Ya en Wu Wen.

 

Bron: Ouwehands Dierenpark Rhenen
Fotorechten: Ouwehands Dierenpark

 

 

print
comments powered by Disqus