dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op July 29, 2014 door: Asian News

Nederlanders maken autoreis van China naar Nederland met alleen Chinese producten

Eind juli begonnen de twee Nederlanders Maren Striker en Rogier Bikker aan een autoreis van drie maanden van China naar Nederland. Bij deze reis zullen ze alleen gebruik maken van Chinese producten, waaronder een smartphone van Huawei, een auto van het Chinese merk BYD (Build Your Dreams), een laptop van Lenovo en een sportcamera van het merk AEE.

Maren en Rogier hebben beiden lange tijd in Shanghai gewerkt en hebben besloten om hun baan op te geven om deze autoreis te maken. Hun reis begint in Shanghai en neemt ruim 20.000km in beslag. Ze zullen door 11 landen reizen en diverse steden passeren, waaronder Istanbul, Venetië, Munchen en Athene. Hun reis verloopt via de eeuwenoude zijderoute die van China naar Europa loopt. De route is onlangs toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst, een lijst die is samengesteld door de Commissie voor het Werelderfgoed van de UNESCO om natuur- en cultuurerfgoederen beter te beschermen. Ook het Grote Kanaal in China en de Nederlandse Van Nellefabriek zijn recent aan deze lijst toegevoegd.

De reis van Maren en Rogier eindigt in Rotterdam en valt toevallig samen de viering van de zusterrelatie tussen Shanghai en Rotterdam, die dan precies 35 jaar tot stand is gebracht. Met deze reis willen de heren de wereld meer bekender maken met de Chinese merken en de innovatieve kant van China laten zien. De vordering van hun reis is te volgen via hun website ‘Brand New China’.

Foto: Brand New China

print
comments powered by Disqus