dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op December 18, 2017 door: Asian News

Kick-off PIB-programma Scale in Singapore

Nederland en Singapore gaan samenwerken om Nederlandse ICT en creatieve start-ups en scale-ups beter te positioneren op de Singaporese markt. Op 8 december 2017 werd het Partners for International Business (PIB)-programma Scale in Singapore getekend.

5 bedrijven en een publiek-privaat actieprogramma gaan de komende 3 jaar aan de slag met Scale in Singapore, samen met de Nederlandse overheid. Ook promoten zij het Nederlandse start-up ecosysteem.

De bedrijven B. Building Business, Appical, AppSpots, LAB15 en Foryard nemen deel, net als publiek-privaat actieprogramma StartupAmsterdam.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
Scale in Singapore moet de positie versterken van Nederlandse start-ups en scale-ups in de ICT en de creatieve industrie, die via Singapore willen opschalen naar Zuidoost-Azië.

En het PIB-programma promoot het Nederlandse start-up ecosysteem, om zo ook meer start-ups en scale-ups uit Zuidoost-Azië naar Nederland te halen.

Partners for International Business
Met Partners for International Business (PIB) wil de Nederlandse overheid een partnerschap sluiten met het bedrijfsleven. Dit programma richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten. Met economische diplomatie probeert de overheid handels- en investeringsbelemmeringen weg te nemen, zodat ondernemers kansen kunnen verzilveren.

PIB richt zich op Nederlandse bedrijven in de topsectoren Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Water, Agrofood, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, High Tech Systemen en Materialen (waaronder luchtvaart, Logistiek en Chemie) en op internationaliseringstrategieën die zich richten op specifieke landen (zogenoemde focuslanden).

 

 

print
comments powered by Disqus