dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op February 9, 2018 door: Asian News

Reuzenpandaverblijf Pandasia verkozen tot mooiste ter wereld

Tijdens de Giant Panda Global Awards is het reuzenpandaverblijf Pandasia uitgeroepen tot mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld. Van 20 december 2017 tot 21 januari 2018 konden Panda-fans van over de hele wereld stemmen. Met een ruime meerderheid van de 300.000 stemmen eindigde Ouwehands Dierenpark als eerste. De 2de en 3de  prijs in deze categorie ging naar ZooParc de Beauval en Zoo Berlin. In de categorie mooiste reuzenpandaverblijf waren wereldwijd 10 dierenparken genomineerd.

Quote Robin de Lange, directeur Ouwehands Dierenpark: “Wij zijn ongelofelijk blij met deze prijs. Het is een waardering van de creativiteit en de inzet van het bouwteam van Ouwehands Dierenpark en onze Chinese bouwpartner CZICC. Het allerbelangrijkste is dat wij dagelijks zien dat onze reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya zich thuis voelen in Pandasia en gasten elke dag weer positief worden verrast tijdens hun bezoek aan dit unieke verblijf ”.

Giant Panda Global Awards
De Giant Panda Global Awards werden georganiseerd door www.GiantPandaGlobal.com, een website over de reuzenpanda’s wereldwijd, om het behoud van deze diersoort onder de aandacht te brengen.  “We willen dat de Giant Panda Global Awards aandacht vragen voor alle inspanningen die in het verleden, heden en de toekomst zijn of worden gedaan om deze bijzondere diersoort in stand te houden” zei  Jeroen Jacobs, de man achter www.GiantPandaGlobal.com.

Pandasia
Pandasia is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Het project bestaat uit twee schitterende Chinese gebouwen, die door een houten brug met elkaar zijn verbonden. De grootte van het gehele gebied is circa 9.000 m². In Pandasia is een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje, meerdere nachtverblijven, een kraamkamer en een koelcel voor bamboeopslag gerealiseerd.  De dak- en gevelconstructies zijn in China op traditionele wijze gemaakt en hebben een passende authentieke kleurstelling gekregen. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal, symboliek en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. Daarnaast maken een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een Pandashop het project compleet.

Natuurbescherming reuzenpanda
De reuzenpanda is een bedreigde diersoort en komt alleen in China in het wild voor. De laatste telling heeft aangetoond dat er nog 1.864 reuzenpanda’s in het wild leven. Naast de komst van de reuzenpanda’s naar Rhenen wordt er door Ouwehands Dierenpark jaarlijks een grote financiële bijdrage gedaan om de natuurbeschermingsactiviteiten in China te ondersteunen.

 

 

Bron: Ouwehands Dierenpark Rhenen
Foto’s:
Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

 

print
comments powered by Disqus