Nederlandse topkoks koken en bakken de sterren van de hemel in Guangzhou

Van 1 t/m 7 december 2014 wordt er weer in Guangzhou China de ‘Sofitel Star Chefs Asian Tour 2014’ gehouden. Dit jaar nemen er ruim 35 topchefs uit alle continenten deel aan het culinaire topevenement en het speelt zich weer af in het luxe Sofitel Guangzhou Sunrich hotel. Het centrale thema is de ‘Discovery of Asian Cuisine’ en de grote man achter het gehele evenement is Nicolas A. Vienne, de Executive Chef van het Sofitel. Alain Caron, de Nederlandse cuisinier/publicist en jurylid van Masterchef Nederland TV, is weer van de partij en daarnaast zullen ook deze zes toppers vanuit Nederland deelnemen:

• Willy en Ingrid Olink (Meester bakker/eigenaar)
• Lars Van Galen (1 Michelin ster, Chef/eigenaar, 1e prijs le “Taittinger” 2011)
• Yung Chung Pan (Chinese Chef/eigenaar, meervoudig prijswinnaar)
• Eric Hellingman (Media journalist – medeorganisator voor Nederland)
• Hu Shao Ting (voorzitter VCCK, eigenaar Yu Woah Amstelveen, tweevoudig wereldkampioen Chinese Cuisine WACC)

Deze zeven deelnemers hebben op woensdag 17 september in het Chinese Restaurant Chun Lin van Yung Chung Pan een lunchbijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerden. Ten eerste hebben de Nederlandse deelnemers met elkaar kennis gemaakt en daarna hebben ze tijdens de lunch, per deelnemer de menu’s en de kookklassen doorgesproken die de deelnemers moeten bereiden, c.q. presenteren. Een van de gerechten die door Peter Pan in Guangzhou bereid gaat worden is een krabschaar op een saus van gewokte eendeneierdooier die je hieronder kan zien.
_DSC0009

De ‘Sofitel Star Chefs Asian Tour 2014’ in Guangzhou is een culinaire marathon van zeven dagen die volledig in het teken staat van uitwisseling tussen de westerse en Chinese keuken. De deelnemende chefs, allen gerenommeerde chefs, waaieren vanuit alle continenten naar China en hebben gemeen dat ze tot de top van hun vak behoren. In Guangzhou richt de kruisbestuiving zich op de Chinese keuken. Dit huwelijk tussen twee grote keukens vormt de rode draad van het festival en komt tot uitdrukking in diverse workshops en demonstraties door de deelnemende chefs. Op diverse locaties in het Sofitel worden wijn-spijslunches, diners en cocktaildemo’s gehouden in samenwerking met diverse buitenlandse wijn- en spirithuizen.

Hoofdattractie is de ‘Battle female versus male Star Chefs’ op het podium van de grote Ballroom zaal met 900 betalende bezoekers. De opbrengst van deze Battle is bestemd voor Global Flying Hospitals. Hier tonen de vrouwelijke en mannelijke star chefs met assistenten hun proeve van bekwaamheid.