dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op December 2, 2014 door: Asian News

Nederlandse rozenkwekerij winnaar Cathay Pacific China Business Award 2014

Van den Berg Roses heeft de Cathay Pacific China Business Award 2014 in ontvangst mogen nemen tijdens een feestelijke ceremonie bij Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort. Volgens de jury onderscheidt het bedrijf uit Delfgauw zich door een typisch Nederlands product naar China te brengen, en is in staat zich aan de lokale situatie aan te passen met technologie en kennis uit Nederland. Tevens heeft het bedrijf 350 banen gecreëerd in China en is actief bezig met Corporate Social Responsibility (MVO). Van den Berg Roses is een van de grootste internationale rozenkwekers van Nederland. Buiten Nederland zijn er kwekerijen in Naivasha (Kenia) en in Kunmning (China). Vijfennegentig procent van hun rozen zijn bestemd voor internationale markten en zijn terug te vinden in bloemenspeciaalzaken, van Los Angeles tot aan Singapore.

De China Business Award wordt op initiatief van Cathay Pacific Airways en het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering jaarlijks uitgereikt. Nederlandse ondernemingen die op een innovatieve, creatieve, maatschappelijk verantwoorde en succesvolle wijze zaken doen in China en/of Hongkong komen in aanmerking voor de award. Op diezelfde dag werd ook de Hong Kong Shooting Star uitgereikt. Deze heeft Wilfred Mohr, Consul Generaal in Hongkong, uitgereikt aan Urban Discovery, een jong Nederlands bedrijf dat succesvol opereert vanuit Hongkong met als missie cultureel erfgoed in Aziatische steden in leven te houden.

Foto: V.l.n.r. Jochum Haakma (voorzitter NCH en voorzitter van de jury), Arie van den Berg (CEO Van den Berg Roses), Ester van Steekelenburg (Founder & Director Urban Discovery), Angus Barclay (General Manager Europe Cathay Pacific) en Jan Siemons (Algemeen Directeur Nederlands Centrum voor Handelsbevordering).

print
comments powered by Disqus