dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op January 18, 2018 door: Asian News

Nederland valt op bij SEMICON Japan

In 2017 nam voor het eerst een Nederlandse delegatie deel aan de internationale beurs SEMICON Japan. Op initiatief van het Innovatie Attaché Netwerk in Tokio waren 5 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen met een Holland Paviljoen aanwezig: Besi, Bronkhorst, ProDrive, TNO en VS Particle.

In het Holland Paviljoen was veel belangstelling voor Nederlandse kennis en expertise. Ook konden de Nederlandse bedrijven volop netwerken en technologische innovaties uit Japan ontdekken.

Japanse halfgeleiderindustrie groeit
Japan is een van de belangrijkste spelers in de internationale halfgeleiderindustrie. Japanse bedrijven zijn verantwoordelijk voor ongeveer 35% van de wereldmarkt voor Semiconductor Manufacturing Equipment en voor ongeveer 11% van de wereldwijde productie van Semiconductors.

De Japanse halfgeleiderindustrie groeit. De investeringen van Japanse bedrijven stijgen naar verwachting dit jaar met 16%. Waarschijnlijk zullen de meeste investeringen plaatsvinden in de halfgeleiderindustrie en in de productie van elektronische onderdelen.

Kansen Nederlandse bedrijven
De Japanse regering en het bedrijfsleven zetten stevig in op digitalisering van de maakindustrie, zelfrijdende auto’s, mobiel internet, Artificial Intelligence en Big Data. Dit biedt kansen voor Nederlandse hoogwaardige toeleveranciers en R&D-instellingen.
Japan is daarnaast sterk in de ontwikkeling van nieuwe, geavanceerde materialen en verpakkingen die door de hele keten worden toegepast. Ook hier liggen kansen voor Nederlandse partijen.

SEMICON Japan 2018
SEMICON Japan 2017 trok zo’n 65.000 bezoekers, waaronder enkele duizenden vertegenwoordigers uit China, Taiwan en Zuid-Korea. De Nederlandse halfgeleider- en hightechindustrie heeft zich op SEMICON Japan gepresenteerd als goede partner voor verdere internationale samenwerking.

Het Holland Paviljoen op SEMICON Japan 2017 was het resultaat van een goede samenwerking tussen het IA-netwerk, het Business Cluster Semiconductors Nederland en Holland High Tech. Samen met de overige partijen kijkt het IA-netwerk of we vanaf 2018 structureel kunnen deelnemen aan SEMICON Japan.

 

Meer weten?
Bent u actief in de halfgeleiderindustrie, als ondernemer of als kennisinstelling? En heeft u interesse om deel te nemen aan SEMICON Japan 2018? Neem dan contact op met het IA-netwerk van de Nederlandse ambassade in Tokio:

Jan-Hein Chrisstoffels
Innovatie Attaché Tokio
E: Janhein@hollandinnovation.jp


Innovatie Attaché Netwerk
Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.

 

Bron:  Innovatie Attaché Netwerk Tokio

 
 
 
print
comments powered by Disqus