dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op February 7, 2017 door: Asian News

Kansen voor Nederlandse ondernemers in Food Valley China

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Jinan benoemt kansen voor Nederlandse ondernemers in de Food Valley China in de stad Weifang, provincie Shandong. Het concept van Food Valley China loopt sinds augustus 2012. Het is een initiatief van de burgemeester van Weifang na zijn bezoek aan de Food Valley Nederland.

Food Valley China
In 2015 versterkte de uitwisseling met de Food Valley Nederland en de Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR). In september 2016 tekenden de twee food valleys een samenwerkingsovereenkomst. De WUR ontwikkelt, aan de hand van een strategische studie, de planning van Food Valley China voor de komende 5 tot 10 jaar.

Food Valley China is een strategisch platform voor het bevorderen en moderniseren van de voedingsindustrie. Het doel is om het gebied te ontwikkelen tot een centrum voor:

  • Agro-food beurzen en handel,
  • Inspectie en kwaliteitscontrole,
  • Human resources en talentontwikkeling,
  • Innovatie en incubatie,
  • Samenwerking en uitwisselingen.

Provincie Shandong
Shandong is de belangrijkste provincie in China als het gaat om de totale waarde, de toegevoegde waarde en de import en export van landbouwproducten. Ze streeft naar modernisering en verduurzaming van de agrarische sector. Dankzij productie op een grotere schaal, nieuwe technologieën en machines en standaardisatie van de sector, verhoogt de provincie de productiviteit, kwaliteit en veiligheid van voedsel.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
De provincie Shandong wil leren van toonaangevende agrarische landen. Dit biedt kansen aan buitenlandse bedrijven om hun producten, diensten en deskundigheid te introduceren aan lokale bedrijven en boeren. Food Valley China kan hierin een platform zijn voor communicatie en samenwerking tussen Chinese en buitenlandse bedrijven.

Meer informatie kunt u vinden via Food Valley of China in Weifang, China.

 

Bron: www.rvo.nl

 

 

print
comments powered by Disqus