dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op December 8, 2016 door: Asian News

Hypnoseroof gesignaleerd in China Town Rotterdam

In Rotterdam doen zich verschillende geruchten ronde over een Chinese hypnoseroof. Argeloze voorbijgangers worden hierbij aangesproken door een groepje Chinese oplichters, waarna zij onder invloed door mysterieuze rituelen en hypnose, al hun geld en sieraden afgeven.

Afgelopen woensdag overkwam dit een slachtoffer in Rotterdam. Voor een Chinese supermarkt werd zij aangesproken door een groep van drie Chinezen die de weg vroegen. Omdat zij in eerste instantie niet reageerde gebruikte één van de mannen een andere smoes door te zeggen dat een zwangere vrouw hulp nodig had. Op deze manier kon hij het slachtoffer aan de kant lokken.
Dit was het laatste wat het slachtoffer zich kon herinneren. Toen zij later weer bij kwam, kwam ze tot de ontdekking dat al haar contant geld, bankpassen en andere kostbaarheden waren gestolen. Die moet zij onder invloed van de oplichters thuis hebben opgehaald en afgegeven, maar ze kon er zich niets meer van herinneren. Inmiddels heeft zij aangifte gedaan bij de politie.

Eerder deden zich in China Town Den Haag al verschillende verhalen ronde over deze vorm van oplichting. Met dit bericht willen we nu ook de mensen in Rotterdam en omgeving waarschuwen. Mocht je worden aangesproken door vreemden die hulp vragen, wees dan voorzichtig en ga hier niet op in. Vooral Chinese ouderen zijn vaak een gemakkelijk doelwit voor deze daders, dus attendeer jouw familie, vrienden en kennissen over deze bedriegerij!

 

Zie ook dit eerdere artikel in het AD: Hypnoseroof zaait angst in Haags China Town

 

 

print
comments powered by Disqus