HyMove gaat strategische samenwerking aan met China

De joint venture gaat uit van de productie en verkoop van 3.000 waterstof brandstofcelsystemen in drie jaar.

De Arnhemse producent van waterstof brandstofcelsystemen, HyMove B.V., heeft samen met zijn Nederlandse partner Nedstack en de Chinese partners Huaxia en Dongfeng Commercial Vehicles een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling, bouw en installatie van een eerste serie waterstofbrandstofcelsystemen. Het gaat om een prototype van het 30 kW-systeem van HyMove en Nedstack, dat speciaal ontwikkeld is voor zware voertuigen op de Chinese markt.

Enkele weken geleden ondertekenden HyMove, Nedstack en Huaxia in de stad Zhangjiagang al een intentieverklaring voor het opzetten van deze joint venture. De joint venture zal een nieuwe generatie brandstofcelsystemen voor zware voertuigen op de Chinese markt brengen, die uitstekendeprestaties leveren en die zeer efficiënt en betrouwbaar zijn. Ze voldoen aan de kwaliteitsnormen van de Chinese automobielindustrie en aan de voorwaarden van de Chinese subsidieregelingen voor waterstofvoertuigen.

“Deze aankondiging is een eerste stap in de nieuwe samenwerking van Wuhan en Arnhem als zustersteden”, stelt de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch. “In de toekomst kan deze overeenkomst bijdragen aan de massaproductie van geavanceerde brandstofcel-elektrische voertuigen. Die kunnen ons een belangrijke stap dichterbij een volwassen waterstofeconomie brengen met schoon en duurzaam transport in de stedelijke gebieden en schone lucht voor al onze inwoners.” 

De betrokken partijen verwachten minimaal 3.000 30 tot 45 kW-systemen in drie jaar tijd te produceren en te verkopen. Dat onderstreept de enorme potentie van waterstof auto’s in de toekomstige waterstofeconomie. De officiële ondertekening van de samenwerking vond plaats in Wuhan als onderdeel van het Wuhan IPCFCF International Friendship Forum, dat ook werd bijgewoond door burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem en Mr. Chen Yixin, voorzitter van het gemeentebestuur van Wuhan. Het forum is een jaarlijks terugkerend evenement voor alle zustersteden van Wuhan, waaronder steden in Frankrijk, Marokko, Griekenland, Rusland, Finland, Oekraïne, Engeland, Japan en Brazilië.

HyMove B.V. is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Arnhem,dat complete operationele plug-and-play waterstof brandstofcelsystemen ontwikkelt en produceert. Deze systemen worden gebruikt voor de opwekking van elektriciteit in elektrische voertuigen. De HyMove-systemen zijn zeer efficiёnt en robuust; hebben een zeer lange levensduur en zijn eenvoudig in te bouwen. Daardoor zijn voertuigfabrikanten in staat om waterstofvoertuigen snel en tegen lage kosten te bouwen.

 

 
Bron: NWBA