dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op October 31, 2016 door: Asian News

Hoog bezoek voor Pandasia in Ouwehands Dierenpark

Op donderdag 3 november zullen de Chinese ambassadeur Wu Ken en de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, Willibrord Van Beek het nieuwe pandaverblijf ‘Pandasia’ in Ouwehands Dierenpark Rhenen bezichtigen. Pandasia nadert de laatste fase van de bouw en het projectteam zal de heren begeleiden in een tour waarbij zij op de hoogte worden gehouden van de voortgang van het project.

Het project ‘Pandasia’ wordt in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Om dit te verwezenlijken zijn diverse Chinese elementen, ornamenten en accessoires aangebracht. ‘Pandasia’ bestaat uit twee bouwdelen, die door een houten brug met elkaar worden verbonden. De dak- en gevelconstructies zijn in China op traditionele wijze gemaakt en hebben een bijpassende authentieke kleurstelling. De gevels zijn voorzien van ronde elementen waarop Chinese voorstellingen staan afgebeeld. Het dak wordt bekleed met dakpannen die op traditionele wijze, handmatig in China worden gemaakt. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel.

De laatste hand moet nog worden gelegd aan het thematiseren door toevoeging van diverse elementen en het inrichten van het buitenverblijf. Daarna zal de Pandashop en het restaurant volgen. Wanneer het project klaar is zal het verblijf geïnspecteerd worden door de Chinese autoriteiten. Hierna kan Ouwehands Dierenpark het transport van de reuzenpanda’s in gang zetten. Naar verwachting zullen de panda’s in het voorjaar van 2017 aankomen.

 
Meer informatie is te vinden via Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

 

print
comments powered by Disqus