dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op December 8, 2015 door: Asian News

Filmvertoning voor Mensenrechtendag in Peking

De Nederlandse Ambassade in Peking organiseert op 9 december een filmvertoning ter gelegenheid van Mensenrechtendag. Elk jaar op en rond Mensenrechtendag organiseren Nederlandse ambassades wereldwijd evenementen om aandacht te vestigen op dit belangrijke onderwerp. Een belangrijke manier waarop dit wordt gedaan is het vertonen van films of documentaires van Movies that Matter.

Movies that Matter organiseert een jaarlijks filmfestival in Nederland waar films over mensenrechten en sociale ongelijkheid een platform krijgen. Ook worden er wereldwijd films vertoond en debatten georganiseerd. Film is een uitstekende manier om het debat uit te lokken en kennis over mensenrechten te vergroten, iets dat in veel landen, waaronder Nederland, geen overbodige luxe is.

Timbuktu
timbuktu_posterDit jaar zal de ambassade de speelfilm ‘Timbuktu’ vertonen. Deze Oscargenomineerde speelfilm gaat over Timboektoe, een stad in Mali die in handen is van IS-strijders. Nieuwe regelgeving leidt ertoe dat absurde vonnissen worden gewezen door een geïmproviseerd tribunaal. Alle activiteiten van een bevolking moeten nut hebben. Voetballen of muziek maken is verboden.

 

 

 

 

 

 

 

 

print
comments powered by Disqus