dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op June 22, 2017 door: Asian News

Fantastische opbrengst Pandagala in Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark en het Wereld Natuur Fonds (WNF) hebben de handen ineen geslagen en gezamenlijk een Pandagala georganiseerd met als doel een grote bijdrage op te halen voor de bescherming van de reuzenpanda in het wild.

De gasten werden ontvangen in Pandasia, het nieuwe verblijf van de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen. De veiling, geleid door Jop Ubbens en gepresenteerd door Harm Edens, was een groot succes. In totaal heeft de avond het fantastische bedrag van in totaal € 470.888,88 opgebracht.
 
Dit bedrag komt ten goede aan een gezamenlijk gekozen project in China om de reuzenpanda’s in het wild en hun habitat te beschermen. Het project in het veld van Ouwehands Dierenpark en WNF concentreert zich op de belangrijkste pandagebieden in de provincie Sichuan. Verbetering, herstel en verbinding van hun leefgebied staan centraal in dit project. Het Wereld Natuur Fonds in China is hier onder meer bezig met aanplanten van bamboebossen, het aanleggen van ecoducten (waarvoor Nederland als voorbeeld geldt) om de negatieve gevolgen van wegen en spoorlijnen door het leefgebied te verminderen. Ook wordt met zogenoemde cameravallen (automatische camera’s) het gedrag en de verspreiding van de panda’s onderzocht. Het Wereld Natuur Fonds en Ouwehands Dierenpark bedanken de gulle giftgevers en de inzet van velen om dit resultaat mogelijk te maken.

 

Bron: Ouwenhands Dierenpark

 

 

print
comments powered by Disqus