dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op May 28, 2018 door: Asian News

‘Dwars Door China’ van Ruben Terlou wegens succes verlengd

Goed nieuws voor iedereen die nog niet de mogelijkheid heeft gehad om de tentoonstelling ‘Dwars Door China’《穿越中国》 van Ruben Terlou, te bekijken. Wegens succes is de tentoonstelling in Museum Hilversum verlengd tot en met 17 juni. Ruben doorbreekt met zijn fotografische reis het clichébeeld van China. De tentoonstelling is theatraal opgezet in twee talen: in het Nederlands en in het Chinees en is ontwikkeld in samenwerking met CinemAsia, Sony en VPRO.
Tegelijkertijd zijn in de projectzaal van het museum ook enkele werken van de Chinese video-artist Yin Aiwen te zien.

Fotografische reis onthult het China van nu
China – het rijk van het midden – is een land vol contrasten en tegenstellingen: van bijzondere historisch erfgoed en eeuwenoude tradities tot futuristische miljoenensteden. Een land met veel vergezichten en culturen, maar ook een land onderhevig aan snelle veranderingen, waarin mensen hun eigen plek proberen te vinden. In zijn tentoonstelling brengt Ruben, van dichtbij persoonlijke verhalen in beeld: indrukwekkend en kwetsbaar tegelijk. Zijn kracht zit in zijn oog voor dagelijkse situaties, die ontroeren en je verrassen. Vanuit zijn open houding, een persoonlijke benadering en een vloeiende beheersing van de Chinese taal, dringt Ruben door tot de kern en legt de belevingswereld van de Chinezen vast op camera. Zijn fotografie is te vergelijken met filmscènes en zijn een schouwspel om te zien. Met aandacht voor het collectief en ingezoomd op de individu. Zonder een eigen oordeel te vellen, die laat hij over aan het publiek.

Ruben: ‘Ik wil in de tentoonstelling Dwars door China, met beelden waarin de mens centraal staat, een indruk geven van de ontwikkelingen in het China van nu’.

Nevenactiviteit
Dinsdagavond 5 juni volgt een avond over de journalistieke aanpak van de tv-documentaire ‘Door het hart van China’, met als sprekers Ruben Terlou en Geert-Jan Bogaerts van de VPRO. 

Videokunst van Chinese kunstenaar Yin Aiwen
Daarnaast zijn er enkele video-installaties van de Chinese kunstenaar Yin Aiwen 殷艾雯 te zien. Yin Aiwen is een ontwerper, schrijfster, filmmaker en conservator. Vanuit haar werk, houdt zij zich bezig met hoe de technologie en de politiek ontwerpen beïnvloeden, die leiden tot nieuwe manieren om onze sociale omgeving en privéleven vorm te geven. Na haar opleiding in het Sandberg Instituur in Amsterdam, haar Bachelor aan de Beijing Institute fo Fashion Technology, deed zij onderzoek aan het Strelka Institute for Media Architecture en Design in Moskou en The Recalibrated Institute in Zuid Florida. Sinds 2015 is zij terug in Amsterdam en geeft gastcolleges op het Sandberg Instituut. Ook t/m 17 juni zijn een selectie van haar werken te zien in Museum Hilversum.

Locatie en openingstijden
Locatie: Museum Hilversum, Kerkbrink 6 in Hilversum
Openingstijden: elke dag van 11:00 tot 17:00 uur
Prijzen: Volwassene € 6,00 | Kind tot 11 jaar gratis | 12-18 jaar  € 3,30 | Senior 65+ € 5,00 | CJP/CKV € 3,30 | Museumkaart gratis

Voor meer informatie, zie www.cinemasia.nl en www.museumhilversum.nl

 

Foto: ©Ruben Terlou – Red Army School (Eerste Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek van de Canon Zilveren Camera 2016)

 

 

 

print
comments powered by Disqus