dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op July 1, 2015 door: Asian News

Chinese organisatie CIIL opent kantoor in Den Haag

De Randstad is populair voor buitenlandse bedrijven om zich er te vestigen, ook Chinese bedrijven en organisaties komen er graag. Halverwege juni heeft de Chinese organisatie ‘Chinese Initiative on International Law’ (CIIL) zich gevestigd in Den Haag. Deze organisatie versterkt het Internationale cluster Vrede & Recht van Den Haag en bevindt zich in het kantoorverzamelgebouw voor internationale organisaties (IO’s) aan de Laan van Meerdervoort. Het initiatief zal vanuit Den Haag het internationaal recht onder de aandacht brengen bij Chinese onderwijsinstellingen, media en overheden. “Bij de promotie van de mondiale dialoog over internationaal recht mag Chinese participatie niet ontbreken”, aldus Yingqing Gong, General Manager bij CIIL.

De nieuwe vestiging zal primair fungeren als brug tussen Den Haag en China, en de startbasis vormen voor uitwisselingsprojecten tussen Nederlandse en Chinese studenten. “Den Haag biedt met haar profiel van ‘Internationale Stad van Vrede & Recht’ en de aanwezigheid van tal van relevante Internationale organisaties uitstekende voorwaarden om ons mandaat te realiseren”, aldus Gong.

De komst van organisaties zoals CIIL staat hoog op de agenda van Gemeente Den Haag. De stad versterkt met het aantrekken van internationale congressen, organisaties & bedrijven haar internationale reputatie. Uit het onderzoeksrapport van Decisio (2014) omtrent de economische impact van internationale organisaties en kennisinstellingen bleek al dat de aanwezigheid van deze partijen bevorderend is voor de werkgelegenheid in de stad. Naast de directe werkgelegenheid die een internationale organisatie met zich meebrengt, wordt er gemiddeld bijna een volledige arbeidsplaats voor lokale werknemers gecreëerd als gevolg van de consumptieve bestedingen van internationale werknemers en opdrachten aan lokale dienstverleners.

 

Voor meer informatie over de CIIL, zie: http://ciicj.com/

 

 

print
comments powered by Disqus