dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op August 16, 2016 door: Asian News

Chinese studenten bezoeken Waterschap Vallei en Veluwe

Afgelopen woensdag hebben zo’n 25 studenten van de Highschool of Civil Engeneering uit Nanchang (bij Shanghai) uit China het informatiecentrum bezocht van de hoogwatergeul in gemaal Veluwe. Zij zijn in Nederland op uitnodiging van Hogeschool Saxion. Ze volgen een weekprogramma voor de Engelse taal in combinatie met hun vakgebied.

John Meijberg van Waterschap Vallei en Veluwe hield een presentatie over de werkzaamheden van het waterschap en de werking van gemaal Veluwe. Ook werd een bezoek gebracht aan het oude gemaal Pouwel Bakhuis. Daarna kregen de studenten van Jos Melenhorst van projectbureau hoogwatergeul een presentatie over het landelijk programma Ruimte voor de Rivier en de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld.

Na de lunch kreeg het gezelschap een rondleiding door het gebied. Hierbij kregen ze uitleg over het watersysteem in het gebied en de werking in de praktijk van de hoogwatergeul.
Vooral bij de inlaat en de uitlaat is uitgebreid stilgestaan, maar er was ook veel aandacht voor de werkmethodiek van de aannemer. Temeer omdat de rivier de Yangtze of Jangtsekiang aanzienlijk langer is dan onze eigen IJssel vonden de studenten het zeer indrukwekkend wat wij in Nederland doen om het water te beheersen.

 

Bron: Waterschap Vallei en Veluwe

 

print
comments powered by Disqus