dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op December 3, 2014 door: Asian News

Chinese ondernemers populair doelwit voor inbrekers

Iedereen wordt weleens beroofd of hoort wel van gevallen van inbraken, maar laatste tijd blijken de inbrekers het vooral gemunt te hebben op de Chinese ondernemers, vooral restauranthouders. Hierbij wordt er niet alleen ingebroken in hun restaurants, maar ook in hun woningen. Inbrekers nemen dan vooral geld en sieraden mee. Dit overkwam een grote groep Chinese ondernemers die in het noorden van Nederland gevestigd zijn. De politie heeft vanaf begin oktober 2014 al twintig gevallen van dergelijke inbraken geregistreerd in de drie provincies in het noorden.

Om de Chinese ondernemers in het noorden te waarschuwen, komen wijkagenten bij hen op bezoeken en informeren hen hierover. Ze geven ook een brief mee met preventietips en raden hen aan om sieraden in kluizen te bewaren en zo weinig mogelijk contact geld in huis te hebben. De Chinese ondernemers worden meer het doelwit, omdat daders weten dat ze veel contact geld en sieraden thuis hebben liggen. De daders volgen de eigenaren tot hun huizen en slaan toe als ze niet thuis zijn. Dat is voor hen makkelijk om bij te houden, want de openingstijden van de restaurants zijn bekend.

De politie stelt hoge prioriteiten aan het aanpakken van inbraken en in Noord-Nederland zijn er speciale woninginbraakteams actief om de inbraken te onderzoeken. Om meer Chinese ondernemers te waarschuwen op inbraakgevaar, worden er ook brieven verstuurd naar Chinese ondernemers in de rest van Nederland.

Via Politie

print
comments powered by Disqus